Tekirdağ 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan, Tekirdağ Devlet Hastanesinde görevli doktor H.I. ile sanık avukatları, Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır ile avukatı Devrim Taş katıldı.

İ.H.T, A.G, A.T, B.U, O.T, O.E, M.M, Ö.M.T, M.S.T, E.A, Ş.T.A, H.U. ve S.A. ise duruşmaya katılmadı.

Bir önceki davada, müşteki Sabriye Okkır'ın avukatı Devrim Taş, Kuddusi Okkır'ın ölümüyle ilgili sanıkların kusur durumlarının değerlendirilmesi için dosyanın Yüksek Sağlık Şurasına gönderilmesini istemişti.

Mahkeme heyeti, dosyanın Yüksek Sağlık Şurasından dönüşünün beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

-''DAVA EN KISA ZAMANDA SONUÇLANSIN''-

Sabriye Okkır, mahkeme çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi Kuddusi Okkır'ın ölümünün üzerinden 2,5 yıl geçtiğini bildirdi.

Eşinin öldürüldüğünü iddia eden Okkır, bunun bir faili meçhul bir cinayet olmadığını ifade ederek, öldürenlerin ortada olduğunu ve hiç kimsenin bu hesabı vermek istemediğini söyledi.

Yüksek Sağlık Şurasından rapor gelmediği için davanın 6 ay sonraya ertelendiğini bildiren Okkır, şöyle konuştu:

''Adalet böyle mi çalışıyor? Hakim acaba sağlıktan ne kadar anlıyor? Benim eşim zaten gitti. Bir daha gelmeyecek ama en azından sorunlar ortaya çıksın. Ben, hiçbir sonuç almış değilim. Göz göre göre eşimin ölümüne sebebiyet verildi. Bundan hakimler, savcılar, doktorlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sorumludur. Hepsinin haberi vardı. Bana lütfen cevap versinler. Çünkü benim öfkem ve acım hiç dinmiyor. Yeter ki benim çektiklerimi diğer insanlar çekmesin. Adalet neden yürümüyor? bunun cevabını ve bu davanın en kısa zamanda sonuçlanmasını istiyorum.''

-OLAY-

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Kuddusi Okkır, 6 Temmuz 2008'de hayatını kaybetmişti.

Başsavcılık, Sabriye Okkır'ın, eşi Kuddusi Okkır'ın ölümünün ardından hastalığın teşhisi konusunda kusurlu oldukları iddiasıyla haklarında şikayette bulunduğu Tekirdağ Devlet Hastanesi doktorları Ş.T.A, E.A, İ.H.T, Ö.M.T, O.E, H.U, M.S.T, T.E, A.T, B.U, A.G, H.I, S.A, O.T. ve Tekirdağ Göğüs Hastanesi doktoru M.M. hakkında ''usulüne uygun muayene yapmadığı ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmediği'' gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle Tekirdağ 3. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açmıştı.
 
 
AA