Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı'nın yönetmelik değişikliği ile döner sermaye dağılımındaki adaletsizliği daha da büyüttüğünü belirterek, Danıştay'a dava açtı.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yaptığı açıklamada, Bakanlığın düzenlemesinin diğer sağlık çalışanlarının gelirlerinde önemli ölçüde kayba yol açtığı belirtti. Yeni düzenleme nedeniyle, hekim dışı sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri 150-400 TL arasında azaldığına dikkat çeken Memiş, "Hekimlerimizin ek ödeme gelirlerini artırma gibi doğru bir adımın maliyetini, diğer çalışanlarının ek ödemesinden karşılamak devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz. Bakanlık bu işlemiyle sağlık kurumlarındaki en önemli sorun olan ek ödeme adaletsizliğini daha da büyütmüştür" dedi.

-"SAĞLIK PERSONELİ KAMUNUN EN MAĞDUR KESİMİ"-

Memiş, sağlık hizmetlerinden memnuniyetin zirve yaptığı bir döneme imza atan, Başbakanın sağlıkta dönüşümün baş aktörü olarak taltif ettiği sağlık personelinin, idarenin keyfi uygulamaları nedeniyle kamunun en mağdur kesimi haline dönüştürüldüğünü dile getirdi.
Bakanlığa adil bir ek ödeme sistemi uygulanması çağrısında bulunan Memiş, "Kamuda en az sabit ücret alan kesim sağlıkçılardır. 24 saat esasına göre çalışan bu insanlar, emekliliğine yansımayan ve keyfi uygulamalar nedeniyle sürekli değişen ek ödeme sistemiyle cezalandırılmaktadır. Hem ağır iş yükü hem de bürokratik baskılar nedeniyle yıpranan sağlık çalışanlarının Bakanlığa güveni ciddi şekilde sarsılmıştır" ifadelerini kullandı.(ANKA)
(HGS/ÖMR)