Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz sanık S. A. hazır bulunurken tutuklu sanıklar M. B. ve M. A. ise bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden mahkemeye katıldı.

Tutuklu sanık M. B., savunmasında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ifade veren İ. A'nın kendisi hakkında söylediklerini kabul etmediğini belirten B., şöyle konuştu:

''İ. A. Van ilinden Hatay'a gelmiş bir matematik öğretmenidir. Bir arkadaş bana numarasını verdi bu şahsın. Yeğenime ve oğluma birkaç defa özel ders verme konusuyla alakalı bu şahısla görüştük ama anlaşamadık. Ben ByLock programını cep telefonuma yüklemedim ve kullanmadım. Küçük oğlum Burç Okulları'nda okudu. ByLock tespit tutanağında adı geçen şahısları tanımıyorum.''

Tutuklu sanık M. A. ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Ben 2 adet cep telefon hattı kullanıyordum. Bu telefon hatlarını uygun avantajlı tarifeler kapsamında aldım. ByLock programını kullanmadım. Ben Adana'da ismi duyulmuş bir İngilizce öğretmeniyim. Birçok kişiye özel dersler verdim. Birçok insanı tanırım. Cezaevi şartlarında sağlık durumum ciddi anlamda bozuldu. Suçlamaları kabul etmiyorum tahliyemi ve beraatimi talep ederim.''

Daha sonra iddia makamı tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık M. A.'u sağlık sorunları gerekçesiyle il dışına çıkma yasağı kapsamında tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.