Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

Adana'da sahte 20 lira ile alışveriş yaptıkları iddiasıyla komşusunu bıçaklayarak öldürüp, oğlunu ağır yaraladığı iddia edilen bakkal Ahmet As (27) hakkında cinayet suçundan müebbet, yaralamadan ise 6 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

MÜEBBET HAPİS
Havuzlubahçe Mahallesi'nde 25 Mayıs'ta meydana gelen olayda bakkal Ahmet As, sahte 20 lira ile alışveriş yaptıklarını öne sürdüğü komşusu mobilya ustası Ali Tayaksı (45) ile oğlu Can Tayaksı (20) ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine babayı bıçaklayarak öldürüp, oğlunu ağır yaraladığı öne sürülen As tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırladı. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede savcı katil zanlısı Ahmet As'ın, cinayet suçundan müebbet, yaralama suçundan ise 6 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Kavgaya karıştığı öne sürülen tutuksuz sanık E.Y. (17) hakkında ise ölene yumrukla vurduğu gerekçesiyle 1 yıl hapis cezası istendi.

"BIÇAK YANLIŞ YERE DEĞMİŞ"
Önümüzdeki ay yargılanmaya başlayacak olan bakkal Ahmet As, tutuklandığı nöbetçi mahkemede yaptığı savunmasında, çok pişman olduğunu söyledi. Can Tayaksı'nın dükkanından alışveriş yaparken sahte 20 lira verdiğini belirten As, "Can'a paranın sahte olduğunu söyledim. O da babasına söylemiş. Ali, küfür ederek geldi. Ben olay olmasını istemediğim için alttan alıyordum. Arkadaşım E.Y. de sakinleştiriyordu. Ali, dükkana gelen bir müşteriyi ?buradan alışveriş yapmayacaksınız' diye kovdu. Ali, yanında kalabalık arkadaş grubu getirmişti. Korkutmak için çakı bıçağını aldım. Bıçağı elimden almak isterken, yaralayıp kaçmak istedim. Ancak bıçak yanlış yere değmiş. Yaralandığını gördüm. Bu kez oğlu üzerime atladı. Saldırısını önlemek için bıçağı sallarken O da yaralandı. Gidip polise teslim oldum" demişti.