Ankara Cumhuriyet Savcısı Veli Güney tarafından hazırlanan iddianamede, kendini "avukat" olarak tanıtan Seda A'nın, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 28 Şubat Davası'na, Çetin Doğan'ın müdafii olarak katıldığı kaydedildi.

Müştekiler Çetin Doğan ve eşi Fatma Nilgül Doğan ile avukatları Hüseyin Ersöz'ün şikayetleri üzerine, Seda A. hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilen iddianamede, Nilgül Doğan'ın ifadesine yer verildi.

Kendisini telefonla arayan Seda A'nın, "avukat olduğunu ve Eskişehir'de yaşayan kız kardeşi Nilcan Buyan'ı tanıdığını" söylediğini belirten Doğan, şüphelinin, 28 Şubat Davası'nda yardım etme teklifinde bulunduğunu anlattı.

Cübbe giyerek, duruşmalara giren Seda A'nın, avukatlık ücreti talep etmediğini ifade eden Doğan, bir keresinde, "cüzdanını kaybettiğini" söyleyince, şüpheliye, 200 lira verdiğini kaydetti.

Doğan, Seda A'nın, aynı gerekçeyle, kız kardeşi Nilcan Buyan'dan da 3 bin 500 lira aldığını ileri sürdü.

"Babasına söyleyemeyince..."

Şüpheli Seda A. da savcılıktaki ifadesinde, Kıbrıs'taki bir üniversitede hukuk eğitimi gördüğünü, son sınıfı uzatınca, bunu babasına söyleyemediğini kaydetti. Seda A, şunları ifade etti:

"Babama, 'okulumu bitirdiğimi ve Ankara'da avukatlık yaptığımı' söyledim. Ailem de benim, Ankara'da avukatlık yaptığımı çevreye anlatmış. Ben de muhatap olduğum kişilere, avukat olmadığımı söyleyemedim.

Çetin Doğan'ın Eskişehir'de bulunan baldızı Nilcan Buyan'ı eskiden beri tanırım. Buyan'ın, 28 Şubat Davası'yla ilgili yardım istemesi üzerine, Fatma Nilgül Doğan ve asıl avukatları Hüseyin Ersöz ile irtibata geçtim. Cübbe giyerek, birkaç duruşmaya katıldım. Herhangi bir yetki belgesi yada vekalet alıp vermedim. Avukatlık ücreti de istemedim."

"Paraları iade edeceğim"

Ekonomik anlamda zor durumda olduğu için Fatma Nilgül Doğan'dan 200 lira, Nilcan Buyan'dan ise 3 bin 500 lira borç aldığını savunan Seda A, "Bu paraları en kısa sürede iade edeceğim. Çok pişmanım, herhangi bir menfaat elde etmek için değil, aileme, avukat olduğumu söyleyip, bundan geri dönemediğim için böyle bir durum oldu" dedi.

İddianamede, Seda A'nın, "Dolandırıcılık" ve "Avukatlık Kanunu'na muhalefet" suçundan, 8 yıla kadar hapsi istendi.

Seda A, iddianameyi kabul eden Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.