İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Üçok'un da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 11 sanık katıldı. Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun Üçok'la ilgili delilleri karartmakla suçlandığı dosyada sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı. Gasp, çete kurmak ve yönetmek gibi suçlardan 403 yıla kadar hapsi istenen Üçok ve sanık avukatları, sanıkların asker olduğuna dikkat çekerek davanın askerî mahkemede görülmesi talebinde bulundu. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi ise Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 250'nci maddesine göre yetkili olduğunu belirterek yetki ve görev yönündeki itirazları reddetti. Savunmasında "Bamba" kod ismini eğlence için kullandıklarını iddia eden Üçok, birlikte çete kurduğu iddia edilen Murat Tugay Tepe'yi "profesyonel yalancı" olmakla suçladı.

Mahkeme Başkanı Şeref Akçay, taleplere ilişkin heyetin kararını açıkladı. Akçay, sanıklara isnat edilen eylemlerin bir kısmının Ankara'da, bir kısmının da İstanbul'da gerçekleştiğini ve dosyaların ve yargılamanın bölünerek yapılmasının mümkün olmadığını, bu nedenle yetkisizlik taleplerinin reddedildiğini belirtti. Dosyanın askerî mahkemeye gönderilmesi talebinin ise Anayasa'nın 45'inci maddesi ve CMK 250'inci maddesi dikkate alınarak reddedildiğini ifade eden Başkan, davanın CMK 250'ye göre ağır ceza mahkemesinin görev alanında olduğunu kaydetti. Kâtiplerin iş yoğunluğu ve görüntülü kayıt çözümünün uzun sürmesi nedeniyle sadece sanık ve avukat savunmalarının görüntülü kayda alınacağını bildirdi. Başkan son olarak avukatlara, "Savunma hakkı kutsaldır. Sizin bu hakkınızı kullanmanız için elimizden gelen kolaylığı sağlayacağız." dedi.

Şikâyetler nedeniyle hakkında Milli Savunma Bakanlığı tarafından 37 soruşturma açıldığını ve beş ayrı disiplin cezası aldığını açıklayan Üçok, telefon dinlemelerinde kendisine kadın temin ettiği, kaldığı otelin ücretini ödediği ortaya çıkan Murat Tugay Tepe'yi suçladı. Yalancılıkla suçladığı Tepe için, "Telefon konuşmaları iddianameye dayanak yapılan Murat Tugay Tepe psikolojik sorunları olan profesyonel bir yalancı olup bu kişinin konuşmalarını temel alarak iddianame kolluk tarafından hazırlanan fezleke ile birebir örtüşmekte olup hukuki yanlışlarla doludur." iddialarında bulundu. Üçok, kendisinin örgütle bir alakasının olmadığını ifade ederek, "Benim bir tek kabahatim vardır, o da Tugay Tepe denen arkadaşla beraber görünmemdir." dedi. Üçok, Fenerbahçe futbol takımının başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik gasp faaliyetlerinin içinde olmadığını, Tepe'nin kendisinden duyduğu bazı bilgileri diğer sanık Erden Kılıç'la paylaşmış olabileceğini öne sürdü. (Zaman)