AA

EREĞLİ - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sahte kimliklerle bankalardan 400 bin lira tutarında kredi çektiği iddia edilen kişilere yönelik 4 kentte eş zamanlı düzenlenen operasyonda yakalanan 1'i polis 8 kişi tutuklandı, 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Farklı tarihlerde 3 bankanın şubelerinden 41 kez sahte kimliklerle kredi çekildiğini iddiasıyla Ankara, İstanbul, Mardin ve Yalova'da yapılan eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda özaltına alınan polis memuru İ.Ö ile S.D, S.S, Y.T, M.T, S.C, A.S, B.D, E.Ç, E.D. ve E.K'nin savcılıkça sorgusu tamamlandı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan polis memuru İ.Ö ile S.D, S.S, Y.T, M.T, S.C, B.D. ve E.K. tutuklandı, A.S, E.D. ve E.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zonguldak ve Ereğli ilçesi kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesi ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucu farklı tarihlerde 3 bankanın şubelerinden 41 kez sahte kimliklerle kredi çekildiğini belirlemiş, kent dışında örgütlü kişiler tarafından usulsüz kredi çekimleri yapıldı iddiasıyla 4 ilde eş zamanlı operasyon yapılmıştı.