Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz Temmuz ayında ihbar üzerine Yıldırım ilçesinde düzenlenen operasyonda, kendisini şeyh olarak tanıtan Uğur K. gözaltına alınmıştı. İfadelerine başvurulan 19 kişiden 8'i, kandırılarak cinsel istismara uğradıklarını iddia etmişti.
 
Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Uğur K., Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet savcısı, 'nitelikli cinsel saldırı', 'tarikat kurmak ve baş mevkisinde olmak', 'çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak'la suçlanan sanık hakkında toplam 341 yıl hapis cezası talep etti. Duruşmada savcı, sanık ile mağdurlar arasında hukuken geçerli bir rızanın olmadığını, sanığın hipnoz, etki veya tesir tekniklerini kullanarak cinsel istismarda bulunduğunu ifade etti. Sanığın avukatı ise savcının mütealasına itiraz etti.
 
Mahkeme heyeti, Uğur K.'yı 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan beraat ederken, Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet ve çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak suçlarından 6 yıl hapis cezasına hükmetti.
 


(CİHAN)