EYLEM YAPMIŞLARDI
Geçtiğimiz Temmuz ayında Bıçkıdere’de orman ve doğa katliamına dikkat çekmek isteyen Sakarya Barosu Çevre Kent ve İmar Hukuku Komisyonu bir eylem düzenlemiş ve “Bıçkıdere’ye, ormanımıza ve akarsuyumuza sahip çıkıyoruz” mesajı vermişti.

DAVA GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından EMSEY Firmasına termal otel yapması için kiraya verilen Bıçkıdere bölgesindeki doğa ve orman katliamı ile birlikte su kaynaklarını da kanuna aykırı olarak şişelenerek satması ile ilgili dava 19 Eylülde Akyazı Asliye Hukuk Mahkemesinde görülmeye başlandı. 

Sakarya Barosu’nun müdahil olduğu dava için, Çevre Kent ve İmar Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Elif Yar tarafından bir basın açıklaması paylaşıldı.



BİLİRKİŞİ RAPORU: YÖNETMELİĞE AÇIKÇA AYKIRI
Yayımlanan açıklamada EMSEY Firmasına, çevreyi kasten kirletmek, imar kirliliğine neden olmak ve hakkı olmayan yerlere tecavüz etme gibi nedenlerden dolayı Sakarya İdari Mahkemesine ruhsat iptali için dava açıldığını söyleyen Av. Elif Yar, bölge halkı tarafından sulama ve hayvanlarının içme suyu olarak kullanılan ve hayati önem teşkil eden Bıçkıdere için mahkemelerin görevlendirdiği bilirkişiler tarafından hazırlanan raporlarda da bu firmanın yasa ve yönetmelik dışına çıkarak çalışma sürdürdüğünün açıkça belirtildiği ifade edildi.

Av. Elif Yar: “Bu raporlar bizim haklılığımızı açık bir şekilde göstermektedir. Kısa sürede tamamlanmasını beklediğimiz davalarımızın, bölge halkı olarak lehimize sonuçlanacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.