Sakarya Barosu, bir tv kanalında yayımlanan program içeriğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e alenen hakaret edilmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Bu olay karşısında tepkiler çığ gibi artarken bu kez de, kendini nur cemaatinin hocası olarak adlandıran Hasan Akar’ın alçakça ifadeler ile Atamıza yönelttiği hakaretler gündemi sarstı.

ATATÜRK BU HALKIN NAMUSUDUR
Ulu Önderimiz için “38 de geberen p.ç, annesi de genelevde çalışıyordu” şeklindeki iğrenç, ahlaksızca sözlerini yargıya taşıyan Başkan Kazan:” Nereye varmak istiyorlar ve amaçları nedir çok iyi biliyoruz! Ancak böyle çirkin ve namussuzca küfreden müptezeller de şunu çok iyi bellesin ki, Atatürk bu toprakların bu halkın namusudur! Bu ülke namusunu çiğnetmez, çiğnetmeyeceğiz!” diyerek düşüncelerini sert bir şekilde ifade etti.

SAVCILAR GÖREV SİZİN
Başkan Kazan sosyal paylaşım hesabından yapmış olduğu açıklamada: “Bir suç duyurusu da bu ahlaksız için bulunuyoruz! C.Savcıları bu görev sizin!” diyerek cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.