(DHA) -- İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, bir önceki duruşmada 22 Temmuz 2010’da yürürlüğe giren “Terörle Mücadele Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 6008 sayılı kanun"un 8. maddesinin, özel yetkili mahkemelerin görev alanını belirleyen CMK’nın 250. maddesine bir fıkra eklediğini belirtmişti.

Kanundaki “Çocuklar, bu madde hükümleri uyarınca kurulan mahkemelerde yargılanamazlar ve bu mahkemelere özgü soruşturma ve kovuşturma hükümleri çocuklar bakımından uygulanmaz" hükmünün göz önüne alındığını ifade eden mahkeme, 1990 doğumlu olan Samast’ın suç tarihinde 17 yaşında olduğunu hatırlatmıştı.

Samast için “Mahkememizde yargılanamayacağı açıktır" diyen mahkeme, Samast ile ilgili dosyanın ayrılarak İstanbul Çocuk Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vermişti.

Bunun üzerine Samast’ın dosyası İstanbul Çocuk Mahkemesi’ne gönderilmişti. Dosyanın gönderildiği İstanbul 2. Çocuk Ağır Mahkemesi, Samast’ın davası için duruşma gününü belirledi. Samast, 28 Şubat 2011’de çocuk mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.