Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin polis memuru A. Ş.'ın yargılandığı davanın 7. duruşması başladı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ş., Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri ve ailenin çok sayıda avukatı ile sanık avukatları katılıyor.

CHP Millet vekili Aylin Nazlıaka ve HDP Eş Başbaşkanı Ertuğrul Kürkçü'nün de izlediği duruşmada, sanık Ş. ve avukatlarının esas hakkında savunmalarını yapmaları bekleniyor.

Cumhuriyet Savcısı Cuma Doğan, esas hakkındaki görüşünde, iddianamede "meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürmek" suçu yöneltilen sanık polis A.Ş.'ın eyleminin "meşru müdafaa olmadığını" kaydederek, "olası kasıtla adam öldürmek" ve "kamuya ait araç ve gereci suçta kullanmak" suçlarından 26 yıl 8 aydan 33 yıl 4 aya kadar hapsini istemişti.

Jandarma, duruşmanın yapıldığı salonda, polis ise adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Sanığın bulunduğu bölümün çevresi jandarma tarafından tamamen kapatılırken, izleyici sıralarının ilk iki bölümüne de jandarma personeli oturdu.