Malatya TMK 10. maddesi ile Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca, Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un 19 Eylül 2012 tarihinde Adliye Lojmanları girişinde şehit edilmesi olayı ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele (TEM) Şubesi tarafından gerçekleştirilen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Tunceli Emniyeti’nde sorguları tamamlanan 8 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde Malatya Adliyesi’ne getirildi. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı TMK 10 Maddesi ile Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan 8 şüpheliden Fırat Ç. ve İbrahim Ş. adlı 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 6 şüpheli ise tutuklanmaları talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi.

Tutuklanan 6 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında Malatya Adliyesi’nden alınarak Devlet Hastanesi’ne doktor kontrolü için götürüldü. Tutuklanan 6 kişi daha sonra Malatya Cezaevi’ne teslim edildi.