Adana'da düğün konvoyunda rastgele açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olduğu öne sürülen sanık hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde açılan davanın iddianamesinde, sanık Mustafa Ö. (33) hakkında, "çocuğu olası kasıt altında kasten öldürme, kaygı ve panik oluşturabilecek tarzda silahla ateş etme" suçlarından müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede, gelinin ailesiyle vedalaşıp evden ayrılacağı sırada, maktul Ahmet Vadi'nin de orada bulunan ve damat evine gidecek olan minibüsün arka bagaj bölümüne bindiği, araç bir süre ilerledikten sonra ateşli silahtan çıkan merminin maktulün sol göğüs tarafından girdiği, sağ koltuk altından çıktığı, ambulansla hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılmadığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturmada, düğün evinin balkonundan ve damında ateş edildiğinin öğrenilmesi üzerine 6 kişinin gözaltına alındığı aktarılan iddianamede, gelinin kardeşi de olan Mustafa Ö'nün, kullandığı tabancayla kaçtığı, hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, yakalanan şüphelinin, Ahmet Vadi'yi olası kasıt altında kasten öldürdüğü öne sürüldü.

Merkez Yüreğir ilçesi Başak Mahallesi'nde 25 Ocak'taki düğünde, gelin evinin damına çıkanların rastgele ateş açması sonucu, konvoyda bulunan 01 JJ 044 plakalı minibüsteki Ahmet Vadi göğsünden vurulmuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında damdan ateş ettiği öne sürülen Mustafa Ö. tutuklanmıştı.