İSTANBUL-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Roman vatandaşlarla Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 14 Mart 2010'da gerçekleştirdiği buluşmada, “Parasız eğitim istiyoruz, alacağız” yazılı pankart açan biri kadın 3 kişi hakkında DHKP/C terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak iddiasıyla 6 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Ali Haydar'ın hazırladığı iddianamede, DHKP/C terör örgütünün 30 Eylül 2009'dan itibaren “Amerika Defol Bu Vatan Bizim, DEV-GENÇ” adlı yurt genelinde kampanya başlatacağı belirtildi. DHKP/C terör örgütün alt bölümlerinden olan Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun eğitim harçlarının kaldırılması, katkı paylarının alınmaması ve parasız eğitim verilmesi talepleriyle örgütün faaliyet gösterdiği illerde kampanya başlattığı ifade edildi. Bu doğrultuda 14 Mart 2010'da İstanbul Zeytinburnu'nda ki Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmış olduğu “Roman Vatandaşlarımızla Buluşuyoruz' konulu toplantıda Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı esnada “Parasız Eğitim İstiyoruz, Alacağız” yazılı “Gençlik Federasyonu” imzalı pankart açtıkları iddia edildi.

Sanıkların emniyette susma haklarını kullandıkları belirtilen iddianamede savcılık ifadelerinde ise DHKP/C terör örgütü üyesi olmadıklarını, Halk Cephesi ve Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun legal bir kuruluş olduğunu, demokratik hak olarak bu oluşumların organize ettiği eylem ve etkinliklere katıldıklarını kabul ettikleri, suçlamaları ise reddettikle ifade edildi.

İddianamede ayrıca sanıkların DHKP/C terör örgütün alt yapılanması olan Halk Cepesi ve Gençlik Federasyonu isimli oluşumların düzenlemiş olduğu birden fazla eyleme katıldıkları da öne sürüldü. (dha)