İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılmayan tutuksuz sanık Zahide Ruhsar Şenoğlu’nu avukatı temsil etti. Duruşmada son savunması sorulan Şenoğlu’nun avukatı, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

HAKİM VE SAVCILARI TERÖR ÖRGÜTÜNE HEDEF GÖSTERDİ

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, sanık Ruhsar Şenoğlu’nun sorumlu yazı işleri müdürü olduğu Aydınlık dergisinin 21 Şubat 2010 tarihli sayısında yer alan "Kim bu özel savcı ve hakimler, Fethullah’ın güzelleri uyandı" başlıklı yazıyla o dönem Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Kadir Kayan, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Erzurum Savcısı Osman Şanal, Gerger Savcısı Sadullah Ovacıklı ve Van Eski Savcısı Ferhat Sarıkaya’ya ait fotoğrafları yayınladığını belirtti. Bu haberle, ismi geçen 4 savcı ve 1 hakimin terör örgütlerine hedef gösterildiğini ifade eden Mahkeme Heyeti, sanık Ruhsar Şenoğlu’nun 4 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

SAVCI 15 YIL İSTEMİŞTİ

Davanın 14 Aralık 2011’deki duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan Savcı Hikmet Usta, sanığın yargı mensubu olan kişileri kamuoyu önünde karalanıp terör örgütlerine hedef gösterdiğini vurgulamıştı. Savcı Usta, Şenoğlu’nun, haberde ismi geçen 4 savcı ve 1 hakimi terör örgütlerine hedef göstermek suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.



DHA