İZMİR - Fatih Genç, Hanefi Avcı hakkındaki dilekçesini, avukatları aracılığıyla İzmir Asliye Hukuk Mahkemesine sundu.

Dilekçede, Avcı'nın Ağustos ayında piyasaya çıkan ''Haliç'te Yaşayan Simonlar'' adlı kitabının, ''İki Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Hakkındaki İzmir Tahkikatı'' başlığıyla başlayan 465-475 sayfaları arasındaki bölümde, savcı Genç'i hedef aldığı savunuldu.

"Terör suçlarına" bakan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, ''Devrimci Karargah" örgütüne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, ''Haliçte Yaşayan Simonlar'' kitabında, kendisini hedef alarak, yargıya duyulan güven, itibar ve saygıyı azaltan ifadelerle, görevini kötüye kullandığı yönünde asılsız itham ve suçlamalar yönelttiği gerekçesiyle 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. 

Şikayet konusu bölümün giriş cümlesinde, Emniyet Genel Müdür yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya'nın ''harcandığı'' ifade edilerek, bu tahkikatın ''ibretlik vaka'' olarak değerlendirildiği kaydedilen dilekçede, Cumhuriyet Savcısı Genç'in, ''Devlet içinde cemaatin gücü'' olarak tahkikatı yürüten savcı şeklinde isminin verilerek itham edildiği aktarıldı.

Dilekçede, soruşturma geçiren iki devlet memurunun Fethullah Gülen cemaatinin emniyet içindeki yapılanmasıyla mücadele ettikleri için emniyetten sorumlu cemaat imamının görüşleri doğrultusunda, bu kişilerin harcanması için alınan karar gereği devlet içindeki cemaatin gücü olarak, müvekkillerinin görevini kötüye kullandığı, usule aykırı işlem yaptığı, iddianame hazırladığı ve kamu davası açtığı şeklinde asılsız ve hakaret niteliğindeki ithamların 10 sayfa boyunca sürdüğü ifade edildi.

Dilekçede, şu görüşlere yer verildi: ''Yazdığı kitabıyla müvekkilimizin onur, şeref ve saygınlığına saldıran davalının attığı çamurları, kitabı okuyanda uyanan intibayı tamamen silmemiz mümkün değildir. Yüzlerce soruşturmayı titizlikle hazırlayan müvekkilim hem toplum, hem çevre baskısı altına alınmaya çalışılmış, onur ve şerefiyle sürdürmekte olduğu görevinde şüphe altında bırakılmaya çalışılmıştır. Davalı taraf kullandığı dil ve asılsız isnatlarla müvekkili aşağılamaya ve küçük düşürmeye çalışmıştır.''

'KİTAP GELİRLERİNE İHTİYATİ TEDBİR KONULSUN'
Dilekçede ayrıca, alacakların temini açısından davalının kitabı üzerinden elde ettiği gelirler ve diğer mal varlıkları üzerine ihtiyati tedbir konulması, söz konusu kitabın bundan sonra yapılacak olan basımlarında müvekkile yönelik sayfaların tedbiren çıkarılmasına veya basımının durdurulmasına karar verilmesi de talep edildi.


AA