Bu masraflara dair faturalar, avukatlara verilen davaya ilişkin ek klasörlerde yer altı. Faturalar incelendiğinde savcılığın şu ana kadar soruşturma kapsamında 14 bin 387 lira 6 kuruş harcama yaptığı ortaya çıktı.

Kopyalama 1890 TL

Tüm masrafların “suçüstü ödeneği” olarak tanımlandığı tablo içinde en yüksek ücret ödenen kurum, 6234 TL 16 kuruş ile İstanbul Barosu oldu. Savcılığın karşıladığı bu ücretlerin haksız çıkacak taraftan tahsil edileceği belirtildi. Savcılık, Adli Tıp Kurumu’na ise kişi başına 15 TL’den toplam 735 lira ödedi.

Yedekleme işlemine tabi tutulan harddiskler için toplam 1890 lira 90 kuruş değerinde harddisk alındı. Bu alış, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün tarafından gerçekleştirildi. Atayün aldığı bu malzemelerin parasının ödenmesini 9 Nisan 2010 tarihinde savcılıktan istedi, savcılık da bu masrafı onayladı.

Soruşturma savcısı Bilal Bayraktar imzasıyla soruşturma sarasında yedekleme yapan personel için de ücretlendirme yapıldı. Yedekleme yapan 5 kişiye toplam 5500 TL ödendi.




Milliyet