İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara, bir gazetede yayınlanan, "Başbakan'ı suçla serbest bırakalım" başlıklı haber ile ilgili olarak Basın Suçları Bürosu'na suç duyurusunda bulundu. Haberde, kendisi tarafından yürütülen soruşturma nedeniyle 'tamamen gerçekdışı, hakaret ve iftira suçlarına dair unsurları ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs amacı da taşıyan bir yayın' yapıldığı belirtildi.

"ÇELİŞKİLİ VE YALANLA DOLU"

Haberin, "İçeriği itibariyle çelişki ve yalanla dolu" olduğu belirtilen dilekçede, "Şöyle ki, tarafımda hiç ifadesi alınmamış ve muhatap olunmamış şüphelilere güya 'rüşveti başbakan için aldık deyin sizi tutuklamayalım' dediğim iddia edilmektedir. Oysa belirtildiği üzere haberde bahsi geçen hiçbir şüphelinin tarafımca ifadesi alınmamış, muhatap olunmamıştır. Yine bir bakan oğlundan da 'ifadenle hükümeti düşür, kurtul, iyi düşün' diye ifade vermesinin istenildiği şeklinde tamamen yalan haber yapıldığı oysa bahsi geçen kişinin ifadesinin 2 avukatı huzurunda alındığı ve ifade sırasında iki de katibin hazır bulunduğu nazara alındığında bu haberin de kara propaganda amaçlı yapılan tümüyle yalan ve iftiradan ibaret olduğu anlaşılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

DİLEKÇEDE "ÖZ" VURGUSU

Savcı Celal Kara, dilekçesini şöyle tamamladı: "Sürekli olarak aynı medya organları tarafından yürütüldüğü gözlemlenen bu kara propagandanın önce Başsavcı Vekili Zekeriya Öz üzerinde yoğunlaşıp onun tayini sağlandıktan sonra tarafıma yöneldiğini görmek sıradan bir medya izleyicisi tarafından da kolaylıkla fark edilebilecek bir hale gelmiştir. Belirtilen suç unsurları sabit görüldüğü takdirde belirtilen yazılar ve beyanlar nedeniyle tüm sorumlular hakkında dava açılmasını talep ediyorum. Şikayetçiyim, uzlaşmak istemiyorum."

Başsavcı'dan Emniyet Müdürü'ne suç duyurusu!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, koruma aracının ve iki koruma memurunun görevlerinden alınmasıyla ilgili olarak İstanbul İl Emniyet Müdürü ve Koruma Şube Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen'in koruma aracının ve iki koruma memurunun İstanbul Valisi'nin bilgisi dışında kendisinden alınması üzerine, suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Görevi kötüye kullanmaktan dava açılmasını istedi

Seçen'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, "Koruma polisleri ve koruma aracının alındığı tarih itibariyle suç örgütleri tarafından kendisine yönelik düzenlenebilecek tüm eylemlerden İstanbul İl Emniyet Müdürü Selam Altınok ile Koruma Şube Müdürü'nü sorumlu tuttuğu ve haklarında görevi kötüye kullanmak suçundan dava açılmasını talep ettiği öğrenildi.

BİR SUÇ DUYURUSU DA SAVCI MUAMMER AKKAŞ'TAN

İkinci operasyon dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş, yargı kararlarını uygulamadıkları gerekçesiyle İstanbul Valisi, Mali Şube Müdürü ve adli kolluğun sıralı amirleri hakkında suç duyurusunda bulundu.