Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu (DDK)'nun raporunda, Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştükten sonra bazı parçalarının yakıldığına dair bilgiler yer aldı. Helikopterin bazı parçalarının, enkazın bulunduğu yerin yaklaşık 200 metre güneydoğusunda bir kaya kovuğunun içerisinde yer alması konu ile ilgili şüpheleri daha da artırdı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın aydınlatılması için, olay yerine ilk olarak intikal eden Doğal Afetler Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı (DAK) ekibi ve yine enkaza ulaşan Skorsky helikopterin içerisindeki personelin, görev yaptıkları yer, açık kimlikleri ve adreslerine almak için Genelkurmay Başkanlığı'na talepte bulundu. Gelen bilgiler doğrultusunda personelin ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.

BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Bekir Kılıç, parçaların yakılması konusunda suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Konuyla ilgili şüpheleri bulunduğunu vurgulayan Kılıç, "Bulunan parçalar kayıptı ve olayın aydınlatılması için de çok önemliydi. Ama ne yazık ki olaydan sonra, helikopter enkazının bulunmuş olduğu yerden yaklaşık 200 metre uzakta bir kaya kovuğunda, yakılmış olarak bulundu. Biz burada kesinlikle bir kasıt arıyoruz. Bunlar, olayın aydınlatılması için önemli parçalar olmasına rağmen, birileri tarafından oraya çok daha önceden ulaşıldığını ve konunun aydınlatılmasının engellendiğini düşünüyoruz. Bu konuda sorumlular kimler ise bu parçaların yakılmasına kimler sebep olduysa biz bunlar hakkında kesinlikle bir suç duyurusunda bulunacağız. Bu olayın peşini sonuna kadar takip edeceğiz." dedi.

Görüntü ve fotoğrafları çeken ekibin başında bulunan ve merhum Yazıcıoğlu'nun da bacanağı olan Dr. Rafet Arslanoğlu, sürecin hızlanmasını beklediklerini kaydetti. Arslanoğlu, "Zaten milletimiz bu konuya, helikopterin düştüğü andan itibaren çok yakın alaka gösterdi. Üzerinde durdu ve sahip çıktı. Bu noktadan sonra geriye dönüş sürecinin olacağını zannetmiyorum. Benim kendi şahsi inancım, bunun bir kaza olmadığı ile ilgili. Çünkü bu iş sadece Muhsin Bey'i sadece kendi hakkının korunması ile ilgili olan bir şey değil. Eğer ortada bir şey varsa bu Türk milletine yapılmış bir girişim ve sabotajdır. Bu işin ortaya çıkarılması hem milletimiz hem devletimiz adına önemli. Bu işin daha da hızlanacağına inancımız tam." açıklamasında bulundu.

(CİHAN)