Şişli Başsavcılığı, Galatasaray'ın Seyrantepe'deki yeni stadının açılışında Başbakan Erdoğan'a yönelik protestoyla ilgili soruşturma başlattı.

220 KAMERA İNCELENİYOR

Alınan bilgiye göre, Galatasaray Kulübünce 200 kameranın kaydettiği görüntüler ile yayıncı kuruluşlar ve polisin 20 kamerayla kaydettiği görüntüler, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne ulaştırıldı.

Polisin görüntüler üzerinde yaptığı ilk incelemede, protestonun Galatasaray'ın bir taraftar grubu tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Görüntülerin incelenmesi sırasında protestocuları susturmaya çalışan kişilerin varlığı da saptandı. Kamera kayıtlarında şimdiye kadar olayla ilgili kişilerin kimliğine ulaşılamadı, ancak belirli bir grubun varlığı tespit edildi. Polisin, öncelikle protestoyu gerçekleştiren gruptan kişilerin kimliklerini belirleyeceği, ardından da bu kişilere bilet temin eden kuruluşları saptayacağı öğrenildi.

TARTIŞMAYA DSP DE KATILDI

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Galatasaray’ın yeni stadının devlet kaynaklarıyla yaptırıldığını, Başbakan’ın burayı kendi cebinden ödediği parayla yaptırmadığını söyledi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Macit yaptığı açıklamada, "Galatasaray’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’nın açılışında yaşanan olaylar, Türkiye’de sporun bile siyasete alet edilmek istendiğini açıkça ortaya koymaktadır. Türkiye’de bürokrasiyi, yasamayı, yargıyı, sivil toplum örgütlerini kendi kuşatan AKP, şimdi de spora el atmıştır" dedi. Devletin asli görevlerinden biri de sporun altyapısını hazırlamak olduğunu vurgulayan Macit, "Ancak Başbakan, tıpkı devletin kaynaklarıyla yaptırılan, yaptırılması gereken altyapılar gibi, Türk sporu için devletçe yaptırılması gereken yatırımları da kendi cebinden para ödüyormuş gibi sahiplenmeye başlamıştır. Devlet parasıyla, yani halkın vergileriyle yapılan stadı, Başbakan kendi cebinden para vererek yaptırmış gibi davranmakla kalmamış, bir de hak iddia edip ‘alkış alamadığı’ için vatandaşa sitemde bulunmuştur. Stadı Başbakan kendi cebinden para vererek yaptırmadı" dedi.

TOKİ BAŞKANI TAHRİK ETTİ

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın stadda bulunan binlerce seyirciye hakaret eder üslupta konuşmasının, tahrikkar ifadeler kullanmasının protestoya neden olduğunu belirten Macit, "TOKİ Başkanı bir kamu görevlisidir, devletin memurudur. Bir bürokratın kendisini siyasete bu kadar entegre etmesi, etik değildir. Devletin memuru ‘Başbakan’a yağ çekeceğim’ diye haddini aşmış, vatandaşları tahrik etmiştir. Sayın Başbakan’ın, stadı terk etmesi ve Adnan Polat’ın Başbakan’dan özür dilemesi, anlamsızdır" dedi.

ADNAN POLAT GALATASARAYLILAR'DAN ÖZÜR DİLEMELİ

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat’ın da önce spora siyasetin karıştırılmasından, sonra da bir bürokratın izleyiciye hakaret edercesine konuşmasından dolayı Galatasaray seyircisinden özür dilemesi gerektiğini belirten Macit şöyle devam etti:

Sayın Başbakan da her zaman olduğu gibi kamunun yaptığı, yapmak zorunda olduğu hizmetleri sahiplenme sevdasından vazgeçmelidir. Bu manzara Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmamaktadır. Tayyip Erdoğan’ın her yerde ‘alkış bekleyen’ davranışları olsa olsa bedevi kabilesinde olur. AKP’lilerin doldurulduğu meydanlarda yandaşlarının alkışlarına alışan Başbakan, halkın bulunduğu gerçek arenada aynısını beklememelidir. Vatandaş Başbakan’ı değil, sporcuları alkışlamaya gelmiştir. Onun için Başbakan’ın hayal kırıklığına uğramasına gerek yoktur. Çünkü orası miting meydanı değil, spor sahasıdır.(gazeteport)