E-postada, Kafes Operasyonu Eylem Planı'nın amacı ve örgütün izleyeceği stratejiler aktarılıyor: "...Kafes Eylem Planı'nın amacı; ülke içerisinde çeşitli eylemler yaparak ülkede Ergenekon örgütünün hedefleri doğrultusunda kargaşa çıkarılması, Cumhuriyet mitingleri tarzında çeşitli yürüyüş ve mitinglerin organize edilmesi, basın kuruluşları aracılığı ile Ergenekon'a destek verilmesi, hükümetin yıpratılması ve gayrimüslim vatandaşlarımızın tehdit edilerek, can güvenliklerinin olmadığı duygusunu aşılayarak hükümetin içeriden ve dışarıdan baskı altına alınması ve ülke gündemini değiştirerek Ergenekon davasının boşa çıkarılmasıdır."

Mektupta ayrıca plan dahilinde yapılan bazı uygulamalara da örnekler veriliyor: "Bugüne kadar bu eylem planı dahilinde hayata geçirilen bazı eylemlerden de örnek vermek istiyorum. Kasımpaşa Postanesi'nden Ermeni kiliselerine, gazetelere, gayrimüslim vatandaşlarımızın evlerine tehdit içerikli mektupların gönderilmesi bu plan dâhilinde yapılmıştır. Burada da amaç, kargaşa ve kaos çıkarmaktır. Kasımpaşa Postanesi'nde güvenlik kameralarının olmaması, burayı tercih etmelerindeki en büyük etkendir."

İddianamedeki bilgilere göre savcılık, mektuptaki iddiaların doğruluğunu araştırıyor. Ve gerçekten de söz konusu postaneden azınlıklara tehdit içerikli mektuplar gönderildiğini tespit ediyor. İddianamede şu ifadeler kullanılıyor: "Kasımpaşa Postanesi'nden tehdit mektubu gönderilip gönderilmediği yönünde yapılan çalışmalar neticesinde; 3 Mayıs 2007 tarihinde Beyoğlu İlçesi Kasımpaşa Postanesi'nden İstanbul'da bulunan bazı Ermeni okullarına "Temel Malatyalı Karadeniz Mahallesi Trabzon Sokak No: 3/1 Avcılar İstanbul" isim ve adresi ile gönderilen 2 sayfalık 'SON UYARI VE İKAZ' başlıklı, 'İlgili bütün kuruluşlara gönderilmiştir. Bu muhtıra ve harekât Türk milletinin geleceği ve birlikte yaşamasının devamı için başlatılmıştır. Saygılarımızla.' ibareleri ile son bulan bilgisayar çıktısı mektubu gönderen isim ve adres üzerinde yapılan çalışmalarda böyle bir adresin bulunmadığı, isim ile ilgili çalışmalarda herhangi bir kaydının olmadığı anlaşılmıştır. Yapılan araştırmada söz konusu tehdit mektubunun Surp Haç Yatılı Ermeni Lisesi, Özel Kalfayan Ermeni Kız Yurdu, Loven Vartuhyan Ermeni İlköğretim Okulu, Özel Tarkmancaş Ermeni İlköğretim Okulu, Karagözyan Ermeni İlköğretim Okulu, Getronagan Ermeni Lisesi, Özel Topkapı Levon Ermeni İlköğretim Okulu, Bezciyan Ermeni İlköğretim Okulu, Eseyan İlköğretim Okulu ve Özel Dadyan Ermeni Lisesi'ne gönderildiği tespit edilmiştir."

AMAÇ:GÜNDEMİ DEĞİŞTİRİP, AKP ÜZERİNDEKİ BASKIYI ARTIRMAK

İddianamede yer alan 'Gizli' ibareli 'Psikolojik Harekat Kampanya Kontrol Formu'nda Kafes'in hedefi şu sözlerle aktarılıyor: "Türkiye'de yaşayan gayrimüslimlerin can ve mal güvenliklerinin sorgulanarak, AKP hükümeti üzerinde iç ve dış toplumun baskısını artırmak, kamuoyunu meşgul etmek ve Ergenekon davası başta olmak üzere gündemi değiştirmektir." Zaman