Soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili Nuri Yiğit, beraberindeki bilirkişiler ile saat 10.00'da TİB'e gelerek yaptığı incelemeyi saat 14.30'da tamamladı. Başsavcıvekili Yiğit, TİB'den ayrılırken, herhangi bir açıklama yapmadı.

İncelemede, soruşturma kapsamında bilirkişiler tarafından hazırlanan raporlarda, öğrenilmesi ve açıklığa kavuşturulması gerektiği belirtilen bir takım teknik konuların araştırıldığı ve gözlemlendiği; yetkililerden bilgi de alındığı kaydedildi.


Soruşturma çerçevesinde, 29 Mart'ta, TİB'de, Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda, geniş çaplı bir arama yapılmıştı.

Başsavcıvekili Nuri Yiğit ve konusunda uzman üç bilirkişi, Yargıtay ve Danıştay Başkanlıklarının telefonlarının daha önce dinlenip dinlenilmediği konusunda inceleme gerçekleştirmiş, bu kapsamda, TİB Başkanı Fethi Şimşek'in de aralarında bulunduğu yetkililerden bilgi almıştı.

İnceleme sırasında, Yargıtay ve Danıştay Başkanlıklarının telefonlarının dinlenip dinlenilmediğinin tespiti amacıyla Yargıtay tarafından verilen numaralardan uygulamalar yaptırılmış ve bu kayıtların sistemde nasıl kaydedildiği de gözlemlenmişti.




Haber Türk