Hukukçular Derneği'nin girişimiyle Afyonkarahisar, Gaziantep, Hatay ve Antalya'dan İstanbul'a gelen şehit yakınları, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Heron görüntülerine rağmen Hantepe'de yaşanan baskına komutanların göz yumduğu iddialarına Genelkurmay'ın 17 gündür cevap vermemesine isyan eden aileler, sorumluların derhal bulunmasını istedi. Hantepe şehidi Uzman Çavuş Ayhan Say'ın babası Hasan Say'ın feryatları ise yürekleri dağladı: "His ve duyguları olmayan metal parçası bile 17 gündür konuşuyor, hisleri, vicdanı olan Genelkurmay niye susuyor? Ordumuz bir alçağı ortaya çıkarıp bizim yüreğimize su serpmiyor."

Skandal Heron görüntülerinin ardından, ihmallerle gündeme gelen baskınlarda evlatlarını şehit veren aileler dün İstanbul'da bir araya geldi. Afyonkarahisar, Gaziantep, Hatay ve Antalya'dan gelen şehit yakınları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Öncesinde bir basın açıklaması yapan şehit yakınları, görüntülerle ilgili Genelkurmay'dan hâlâ tatmin edici bir açıklama gelmemesine isyan etti. Saldırılar öncesinde istihbarat bilgileri geldiği halde tedbir alınmadığını ifade eden Hukukçular Derneği Başkanı Cahit Özkan, ailelerin davacı olmalarını engellemek amacıyla tehdit edildiklerini söyledi. Bu baskılara rağmen 4 ailenin şahsen, 1 ailenin de vekaleten şikayetçi olduğunu belirten Özkan, tehdit edenlerin, ailelerin maddi zorlukta olduklarını bildikleri için bu alandan saldırdıklarına işaret etti. Hantepe şehidi Uzman Çavuş Ayhan Say'ın babası Hasan Say, dava açacağını açıklamasının ardından tehdit telefonu aldığını anlattı. Telefondaki kişinin 'Şikayetten dolayı tazminat ve maaş hakkınızın riske girmesinden çekinmiyor musunuz?' dediğini anlatan şehit babası, "Biz para peşinde değiliz. Türkiye'nin tapusunu üzerimize çıkarsalar umurumuzda değil, biz rızkımızı sadece Allah'tan bekliyoruz. Elimi, kolumu, dilimi kesseler gözümle davacı olurum. Gözümü kör etseler, hislerimle davacı olurum." dedi.

Dağlıca şehitlerinden Mehmet Cücük'ün babası Cebbar Cücük de, "Orduya güveniyoruz ama ordunun içinde hainler var. Biz o hainlerin cezalarını çekmesini istiyoruz. Onlar yüzünden ordumuz yıpranmasın." dedi. Cücük, yetkililerin hainleri ortaya çıkarması için elinden geleni yapmasını istedi. Anne Yeter Cücük de, "Her zaman vatan sağ olsun dedik. Ama şu hainler bulunsun, bu zafiyetler olmasın. Allah rızası için artık bunlar açığa çıkarılsın, bizim de yüreklerimiz soğusun." şeklinde konuştu. Şehit aileleri basın açıklamasının ardından Beşiktaş Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu'na suç duyurusu dilekçesini teslim etti.

Dağlıca'da 13 asker nasıl alnından vuruldu?

TSK içindeki hainlerin ortaya çıkmasını isteyen Dağlıca şehidi Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın babası Mehmet Gürdal ise Dağlıca'da neden önlemler alınmadığını sordu. Baba Gürdal, "Saldırıda şehit düşen 13 asker de alınlarından vuruldu. 8 asker mücadele etmeden teslim oldu. İhmalkarlara cezalarının verilmesini istiyorum." dedi. Gürdal, kaymakam yardımcısının torununa madalya verdiğini belirterek, "Madalyayı geri iade ettirdim. Bu mu oğlumun karşılığı, bir okulun bahçesinde sessiz sedasız verilen bir madalya mı?'' şeklinde konuştu.