İddianamede, şüpheli Nazire Terzi’nin darbe girişimi için Ankara’ya gelmeye çalışan eşine yardım ettiği belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen koordinasyonunda darbeci Semih Terzi’nin eşi Nazire Terzi hakkında sürdürülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun’un hazırladığı iddianamede tutuklu şüpheli Nazire Terzi ile eşi Tuğgeneral Semih Terzi’nin darbe girişimden bir hafta önce haberdar oldukları iddia edildi. 

‘SEVDİĞİNİ SÖYLE’ MESAJI
Semih Terzi’nin, askeri darbenin başarıya ulaşması için görev yeri olan Silopi’den Ankara’ya dikkat çekmeden ve sorunsuz gelmek için 13 Temmuz günü eşi Nazire Terzi’yi arayarak “Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın eşini ara, annemin çok hasta olduğunu ve beni çok sevdiğini söyle” dediği belirtildi. 

Terzi’nin de Aksakallı’nın eşi Nursen Aksakallı’yı aradığı belirtilen iddianamede, “Merhamet ve insani duyguları kullanıp iki gün sonra gerçekleştirilecek askeri darbe içinde yer alacak Semih Terzi’den şüphe edilmemesini sağlamaya çalıştığı” ifade edildi. 

İddianamede “Şüphelinin, eşinin izin alabilmesi için yaptığı ön hazırlığın, anayasayı ihlal suçunun işlenmesinden önce bu suçun icrasını kolaylaştıracak şekilde, eşinin izin almasını sağlayarak yardım ettiği, şüphelinin gerçekleştirdiği bu fiil nedeniyle anayasayı ihlal suçuna yardım eden fail olarak sorumlu tutulmasını gerektirdiği, şüphelinin eşinin bu örgütten olduğunu bildiği ve örgüt adına faaliyetlerine devam ettiği anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi. Tanık olarak dinlenen Aksakallı’nın eşi Nursen Aksakallı da Nazire Terzi’nin kendisini aradığını doğruladı. 

Nazire Terzi ise savunmasında kendisi ve eşinin FETÖ üyesi olmadıklarını öne sürdü. 

FSK İDDİANAMEDE
İDDİANAMEDE, FETÖ üyesi darbeciler için ‘Fetullah’ın silahlı kuvvetleri’ tanımlaması yapılarak şöyle denildi: “Semih Terzi, 15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisine yerleşen Fetullah’ın Silahlı Kuvvetleri’nin (FSK) başlatmayı planladığı darbeyi başarıya ulaştırmak için önceden hiçbir sağlık sorunu olmayan annesinin hasta olduğu bahanesiyle komutanını aldatarak aldığı özel izinle, gece yarısı Ankara’ya gelmiştir. Terzi’nin Özel Kuvvetler Komutanlığı’na emir - komutayı cebren ele geçirmek amacıyla gittiği, Özel Kuvvetler’in gerçek komutanının ikazı ve emri üzerine şehit Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülerek durdurulabildiği, ülkeye, devlete ve millete ihanet eden darbeci Semih Terzi’nin cesedinin Gülhane Askeri Tıp Akademisi morguna gönderildiği anlaşılmıştır.” 


Mesut Hasan BENLİ/Hürriyet