CANAN İSPİR / AHT

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün şüpheli olduğuyla ilgili iddiaların ardından Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) başlattığı inceleme kapsamında 'eski first lady' Semra Özal'ın ifadesine başvuruldu. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın re'sen başlattığı soruşturma sonrasında Cumhurbaşkanı'nın talimatı ile inceleme başlatan DDK, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın geçtiğimiz hafta Çankaya Köşkü'nde ifadesini almıştı.

8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün şüpheli olduğuyla ilgili iddiaların ardından önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek re'sen soruşturma açmış, sonrasında ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatı ile DDK inceleme başlatmıştı.

Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla DDK'nın çok ciddi bir çalışma yürüttüğünü belirten Ahmet Özal, olayla ilgili birçok şahit ve bilgilerin bulunduğunu, saç tellerine gerek kalmadan olayın aydınlanacağını kaydetmişti. Yaklaşık iki hafta önce Çankaya Köşk'ünde 3 saat ifade veren Ahmet Özal, çıkışta ayrıca konuyla ilgili olarak annesinin yanı sıra başka kişilerin de ifadesinin alınacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür eden Ahmet Özal, "Yaşananlar, sürecin çorap söküğü gibi gittiğini gösteriyor" demişti.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'na bağlı üç müfettiş, aynı soruşturma kapsamında saat 14:00 sıralarında Semra Özal'ın Sarıyer Büyükdere Sevimli Sokak'taki villasına geldi. DDK müfettişleri, Özal'ın ifadesine başvurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında daha önce Özal'ın eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal'ın yanısıra, Özal'ın Başdanışmanı ve eski Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kaya Toperi, Özel Kalem Müdürü Feyzi İşbaşaran ve Koruma Müdürü Musa Öztürk'ün ifadelerine başvurulmuştu.