İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının öğleden sonraki bölümünde de Şile'de yapılan kazılara ilişkin dosyanın tutuklu sanığı Ulaş Özel'in soruşturma aşamasında verdiği ifadelerin okunmasına devam edildi. 

İkinci Ergenekon iddianamesinin bir numaralı sanığı eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur, yargılanması boyunca ilk kez bir duruşmaya katıldı. Eruygur, 5 Temmuz 2008 tarihinde soruşturma kapsamında tutuklanmış ancak sağlık sorunları nedeniyle 22 Eylül 2008 tarihinde ise tahliyesine karar verilmişti. Bu süre içerisinde tedavisine devam edildiği belirtilen Eruygur, Ergenekon davasının hiçbir duruşmasına katılmamıştı. 

Mahkemeye, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan ulaşan son raporda Eruygur'un duruşmalara katılmasında bir sakınca olmadığı bilgisi verilmişti. Bu rapor üzerine mahkeme, savunmasını yapması için Eruygur'u 21 Haziran 2012 günü yapılacak olan Ergenekon davasına çağırmıştı. O gün de duruşmaya katılmayan Eruygur, mahkemeye gönderdiği mazeret dilekçesinde sağlık sorunlarını, duruşmaya katılmama gerekçesi olarak göstermişti. Eruygur'un avukatı Filiz Esen'in 22 Haziran 2012 günü yapılan duruşma geldiği, duruşma salonunun arka tarafında mahkeme heyetinden bazı hakimlerle görüştüğü öğrenildi. 

Bugün görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümü başladıktan bir süre sonra, saat 13:45 sıralarında Eruygur, eşi Mukaddes Eruygur, avukatı Filiz Esen ve korumaları ile birlikte duruşmanın yapıldığı binaya geldi. Eşi Mukaddes Eruygur bir koluna, avukatı Filiz Esen de diğer koluna girerek Eruygur'un duruşma salonuna girmesine yardımcı oldu. Eruygur, duruşma salonunda tutuksuz sanıklar bölümüne oturdu. Eruygur, 15-20 dakika sonra rahatsızlandığı için avukatı ve görevliler yardımı ile duruşma salonunun dışına, ara koridora çıkarıldı. Duruşma salonu dışında bekleyen 112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Eruygur, tansiyon kontrolü de yapıldıktan sonra baro odasına alındı. 



(CİHAN)