Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişleri tarafından kurumun sahte sevk ve hayali doktor raporları ile dolandırıldığı belirlendi. Bunun üzerine Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından yapılan operasyonda Şakir K., (27), Orhan B. (25), Murat K. (28) ve Ahmet Hamdi K. (29) 'Resmi Belgede Sahtecilik', 'Kamu Kurum ve Kuruluşunu Zararına Dolandırıcılık' suçlarından çıkarıldıkları Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklandı.

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan sanıklardan Sosyal Güvenlik Kurumu memuru Ahmet Hamdi K. ile tutuksuz yargılanan Şakir K., Orhan B., Murat K. hakkında 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mevlüt Yalçın tarafından hazırlanan iddianamede, Ahmet Hamdi K.'nın Palandöken Devlet Hastanesi'nden İstanbul Onkoolji Hastanesi'ne sevk edildiği burada kendisini muayene eden Dr. E.U tarafından rapor verildiği ancak aldığı rapor ve sevklerin Dr. E.U.'nun gerçek imzası ile örtüşmediği belirlendi.

Mağdur Gülten T.'ye ait sağlık karnelerinin fotokopilerini çektirerek Palandöken Devlet Hastanesi'nde muayene olmuş gibi gösterip 16 kez İstanbul Ok Meydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi refakatçi eşliğinde sevk edildiği ve bu şekilde SGK'nın 95 bin 402 lira dolandırıldığı tespit edildi.
Mahkemede suçunu itiraf eden tutuklu Sosyal Güvenlik Kurumu memuru Ahmet Hamdi K., "Sanık Murat ile birlikte diğer arkadaşlarla adlarına yatan ve beraber çekmiş olduğumuz sosyal güvenlik kurumuna ait sağlık ödemelerinin tamamını paylaştık. Kurum incelemesi sırasında olayın ortaya çıkması ile birlikte Şubat ayındaki aylığımdan itibaren maaşımdan kesinti başladı. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, hayali raporları düzenleyen ve tutuklu yargılanan Sosyal Güvenlik Kurumu memuru Ahmet Hamdi K.'yı 'resmi belgede sahtecilik ve kamu malı zararına dolandırıcılık' suçlarından 5 yıl 4 ay hapis, 46 bin 800 lira adli para cezasına çarptırdı. Orhan B. ile Murat K. da, 2'şer yıl 1'er ay hapis cezası ile 16 bin TL adli para cezası, Şakir K. da 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme aynı zamanda, memur Ahmet Hamdi K.'yı iki yıl süreli 'Memuriyet hizmetlerinden men' cezasına hükmetti. Ahmet Hamdi K'nın cezaevinde yattığı süreyi dikkate alan heyet tahliye etti.



İHA