Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul Sarayburnu'ndaki surlarda 21 Ocak 2013’de Amerikalı Sarai Sierra'yı öldürdüğü gerekçesi ile ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan ve kamuoyunda ‘Laz Ziya’ diye bilinen Ziya Tasalı hakkında karar çıktı.

İstanbul 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada katil zanlısı Ziya Tasalı'ya "kasten adam öldürmekten" müebbet hapis, "cinsel saldırı"ndan 5 yıl 6 ay "hırsızlık suçunda" ise 2 yıl 6 ay ceza verildi.

“10 YILDIR MADDE BAĞIMLISI, BU DİKKATE ALINMAMIŞ”

Geçtiğimiz duruşmada Ziya Tasalı’nın avukatı Merve Gürkan ise “Müvekkilim 10 yılı aşkın süredir madde bağımlısı olması halinde Adli Tıp Kurumunca düzenlenen raporda bu duruma değinilmemiş ve değerlendirme yapılmamıştır. Bu nedenle konun soruşturularak rapor alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Tasalı’nın avukatının yeniden rapor alınmasına ilişkin talebini, Adli Tıp Kurumunca Tasalı’nın akli durumuna ilişkin düzenlenen raporda gösterilen gerekçeye göre yasal ve yerinde olmadığı gerekçesi ile reddeden mahkeme heyeti davaya ilişkin görüşünü hazırlaması için dosyayı duruşma savcısına göndermişti.

AKILLI OLDUĞU İKİ RAPORLA TESCİLLENMİŞTİ

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Tasalı hakkında verilen raporda, “İşlediği öne sürülen suç yönelik ceza sorumluluğunun tam olduğu tıbbi kanaatini bildirir sağlık raporu oy birliği ile verildi” denilmişti.

Adli Tıp Kurumunca mahkemeye gönderilen raporda da Ziya Tasalı’nın olay anında, öncesinde ve sonrasında akıl sağlığının yerinde olduğunun değerlendirildiği belirtilmişti.