Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi 14 yaşındaki H.T. ve 16 yaşındaki ablası S.T. ile okul arkadaşları G.E. ve Ş.Y.’nin yaşadığı taciz ve tecavüz olayları, rehber öğretmene anlatmaları ile ortaya çıktı.

H.T. ile S.T. ifadelerinde, 3-5 TL ile kandırılarak şahıslarla okulda, bakkalda, fırında, bahçede birlikte olduğunu söyledi. Olaydan sonra psikolojileri bozulan küçük yaştaki iki kız kardeş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından devlet koruması altına alındı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ‘utanç’ olayı ile ilgili ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan aralarında bakkal, imam çocuğu, tuhafiyeci, kantinci, okul müdür yardımcısı ve kamu görevlilerinin bulunduğu 10’u tutuksuz 35 kişi hakkında dava açtı. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 35 kişiden 14’ü, olayla ilgili haklarında somut delil tespit edilemediği için beraat ederken, 21 sanığa; 2 ile 46 yıl arasında toplam 257 yıl 1 ay 27 gün hapis cezası verildi.

DAVANIN KİLİT İSMİ: İKTİDARSIZIM

Davanın kilit ismi olan ve 46 yıl ce za alan Gazi İl köğretim Okul Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu, son savunmasında “İktidarsızım. Bu kızlarla okulda nasıl birlikte olabilirim “dedi.



Habertürk