ADANA (İHA) - 
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda sınavlarda sahtecilik yaptığı öne sürülen 25'i Adana'da 12'si diğer illerde olmak üzere 37 kişi, geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı. Bu kişilerden 5'inin 10 Temmuz'da yapılan KPSS ile ilgili olduğunu belirlenirken, diğerlerinin LYS, Açıköğretim Sınavı, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu sınavlarında evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Son günlerde ortaya çıkan KPSS'de sınav sorularının çalınmasıyla ilgili bir
bağlantılarının olup olmadığının araştırıldığı, yapılan operasyonda aralarında gözaltına alınanların arasında bir doçentin de bulunduğu öğrenildi.
Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, suç örgütü oluşturarak resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen sınav çetesine yönelik Adana ile 10 ilde 45 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan örgütün ele başı olduğu ileri sürülen Z.K. ile C.K., A.Ç., M.K. ve H.A.'nın da aralarında bulunduğu 37 kişinin ek gözaltı süresi doldu.
Suç örgütü oluşturarak resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlıların sorgulamaları bugün tamamlandı. Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınan 37 kişinin öğleden sonra adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.
Adaylara sahte kimlik ve belge tanzim eden örgüt elemanlarıyla birlikte resmi mühür ve sınav belgeleri de ele geçirildi.