Adliyeye gelen Avukat Abdurrahman Öztürk, İstanbul Barosu'na kayıtlı 25 avukat adına Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunmasının öncesinde basın açıklaması yapan Avukat Öztürk, polisin şiddet uygulandığını savunarak, "Bir seçim sürecinden geçtik. Emek, Demokrasi ve Özgürlük blokunun seçmiş olduğu bağımsız bir şekilde seçime girmiş milletvekillerimizden Hatip Dicle'nin yetkisi olmamasına rağmen YSK tarafından milletvekilliğinin iptal edilmesi nedeniyle Sebahat Tuncel, Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü'nün de katılımıyla Şişli'de demokratik bir protesto gösterisi yapılmaya çalışılırken, polis şiddetine maruz kalmak suretiyle bu ismini saydığımız milletvekillerimiz de dahil olmak üzere, şahıslar saldırıya uğramıştır" dedi.

"Polis yasalara aykırı hareket etti"

Polisin yasalara aykırı hareket ettiğini de iddia eden Avukat Öztürk, "Polisin yasalara aykırı olarak yapmış olduğu bu saldırı neticesinde, öldürmeye teşebbüs olarak nitelendirilebilicek eylemler için biz bir suç duyurusunda bulunmaya karar verdik. İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valisi, İstanbul  Emniyet Müdürü, İstanbul Emniyet Müdürü Yardımcısı Mehmet Altınok ile Şişli'de görevlendirilmiş olan kolluk kuvvetleri ve amirleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

Biz şüphelilerin kimliklerinin tespitini istemiş bulunmakta ve haklarında, Türk Ceza Kanunu'nun 21/ 2 ve 35. maddeleri delaletiyle, 81, 87, 267 ve 25. maddelerine aykırılık nedeniyle cezalandırılmalarını talep için ve haklarında soruşturma açılması için, bu suç duyurusunu yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Öztürk basın açıklamasının ardından, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

40 kişi adliyede

Öte yandan Pazar günü Şişli'de yaşanan olaylarda gözaltına alınan 40 kişi Şişli Adliyesine getirildi.

Polis minibüsleriyle Şişli Adliyesine getirilen 40 kişi adliyeye girişleri sırasında Çevik Kuvvet adliye kapısı önünde barikat oluşturdu.



Cnn Türk