Ankara- Özarslan, Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde yaptığı açıklamada, TRT'de 24 ve 28 Haziran'da ''TRT-Haber'' programı içerisinde ''Faili Meçhul'' adı ile yayımlanan Sivas olaylarını konu alan programın yayından kaldırılmasının ve sürdürülecekse kendilerinden de de görüş alınması için TRT'ye dün başvurduklarını belirtti. Özarslan, bugün de RTÜK'e başvuracaklarını belirterek avukatları aracılığı ile pazartesi günü suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Sivas'ta yapılacak anma etkinliklerine ilişkin ise Özarslan, ''Sivas Valisi dün 'Bundan sonra anma etkinlikleri'nin Sivas'ta yapılmayacağını' söyledi. Vatandaşlarımız anma etkinliklerinin iptal olduğunu düşünüyor. Böyle bir şey yok. Biz yine her yol olduğu gibi bu yılda Sivas'ta Pir Sultan Abdal Cemevi'nin önünde buluşup, Madımak Oteli'ne gideceğiz'' diye konuştu.

Avukat Şenal Sarıhan da yaptığı açıklamada, ''Faili Meçhul adlı programda gerçek ters yüz edilerek, somut bir biçimde elimizde mahkeme kararları olmasına rağmen, mahkeme kararlarının aksi açıklamalarla Sivas olaylarının neredeyse Sivas mağdurları tarafından işlendiği izlenimi yaratıldı. Olayın faillerinin gerici bir koalisyon olduğu değil, olayın faillerinin başka gruplar, kurumlar, kişiler olduğu yolunda açıklamalar oldu'' dedi.

Olayın asıl nedeninin Aziz Nesin olduğu yolunda bir izlenim yaratıldığını söyleyen Sarıhan, ''Aziz Nesin'in kültür merkezinde yaptığı konuşma değil, kitaplarını imzalarken verdiği yanıtlar kesilerek ve kırpılarak sanki tahrik sözleriymiş gibi ifade edildi'' diye konuştu.

AA