Yaptığı ihbarla soruşturmayı başlatan davanın müşteki sanığı Roche eski çalışanı Veysi Mungan hakkında ise daha önce beraat kararı verildiği, başka bir suç isnadı da yapılmadığı gerekçesi ile hüküm kurulmadı. İstanbul 17’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya müşteki sanık müşteki sanık Veysi Mungan’ın da arasında bulunduğu 6 sanık katıldı. 


3 YIL KAMUSAL YETKİLERDEN YASAKLANMASINA
Davayı karar bağlayan mahkeme heyeti, SSK eski Sağlık İşleri Genel Müdürü Orhan Canbolat, eski SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı Hülya Özdemir, Servet Rüştü Karahan, eski SSK Başkan vekili Nazmi Güleyüpoğlu, Gülşen Terakye’yi “İhaleye fesat karıştırmak”, eski Roche Müstahzarları San. A.Ş. Genel Müdürü Faruk Yöneyman, Gökhan Demir, Tahir Ünsal, Ahmet Sarıbay, Burak Mehmet Sarıbay ise “İhaleye fesat karıştırmaya iştirak” suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların duruşmadaki iyi hallerini dikkate alarak 4 yıl 2 ay hapis cezasına indirdi. Mahkeme ayrıca Canbolat, Özdemir, Karahan, Güleyüpoğlu ve Terakye’nin bu suçu görev ve yetkilerini kötüye kullanarak işledikleri gerekçesi ile 3 yıl kamusal hak ve yetkilerden yasaklanmalarına hükmetti.

ZAMANAŞIMI

Mahkeme heyeti, Orhan Canbolat, Hülya Özdemir, Servet Rüştü Karahan, Nazmi Güleyüpoğlu, Gülşen Terakye, Sait Ersoy, İhsan Yener Kaya, Zehra İnci Koyuncu, İsmail Şeref Sümer, Azmi Arslan ve Nazmi Celal Güler hakkında “Görevi kötüye kullanma” suçundan açılan davanın zamanaşımından düşürülmesine karar verdi. Sait Ersoy, İhsan Yener Kaya, Zehra İnci Koyuncu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı eski Müşaviri İsmail Şeref Sümer, Azmi Arslan, Nazmi Celal Güler hakkında “İhaleye fesat karıştırmak”, Ümit Ceylan’ın ise “İhaleye fesat karıştırmaya iştirak” suçundan delil yetersizliğinden beraatına hükmetti. Roche davası 28 Mart 2008’de Yöneyman’ın da aralarında bulunduğu 18 sanığın “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak” suçlarından beraatlerıyla sonuçlandı.