28 Şubat soruşturması kapsamında ifade vermek üzere adliyeye gelen "Balyoz" davası sanığı emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti.

Türk Medeni Kanunu'nun 10. Maddesiyle görevli Ankara 1 No'lu Hakimliği'nde hakim karşısına çıkan, Sarıışık'ın tutuklanmasına karar verildi.

SABAH İFADE VERMİŞLERDİ

28 Şubat soruşturması kapsamında Batı Çalışma Grubu'nun faaliyetlerini mercek altına alan savcılık, o dönem yapılan toplantılarda yer alan emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık ve emekli Korgeneral Doğan Temel'i ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne çağırmıştı.

Sarıışık ve Temel'in Batı Çalışma Grubu tarafından yapılan toplantılarda bulundukları ve bazı belgelerde imzaları olduğu için ifadeye çağrılmıştı.

Doğan Temel, 7 Nisan 1997 tarihli toplantıya katılmadığını, o tarihte yurt dışında görevli olduğunu söyledi. Bunun üzerine savcılık, Genelkurmay Başkanlığı'ndan Temel'in o tarihte görevlendirildiğine ilişkin yazı olup olmadığını sordu. Genelkurmay'dan gelecek cevaba göre Doğan Temel'le ilgili karar alınacak.

Sarıışık ise, 6 saat süren sorgunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme, Sarıışık'ın tutuklanmasına karar verdi.

3 KOMUTAN DAHA TUTUKLANMIŞTI

Daha önce de Balyoz sanıkları emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Korgeneraller Engin Alan ve Metin Yavuz Yalçın da 28 Şubat şoruşturması kapsamında ifade vermiş ve mahkeme tarafından bu soruşturmada da tutuklanmalarına karar verilmişti.



Kaynak: AA