Soner Yalçın'ın avukatı Hasan Fehmi Demir'den alınan bilgiye göre Yalçın, bugün saat 10.00 sıralarında sorgu odasına alındı. Oda Tv ve Yalçın'ın evinde yapılan aramalarda el konulan belge, döküman ve CD'lerin ilk incelemesinin ardından sorguya alınan Yalçın, ifade vermeyeceğini söyledi. Yalçın, polislere savcılıkta ifade vereceğini söyledi. Bunun üzerine Yalçın'a ifade vermeyeceğine dair evrak imzalatıldı.

Polis, Ergenekon soruşturması kapsamında OdaTV adlı internet sitesi ile sitenin sahibi gazeteci yazar Soner Yalçın’ın evinde arama yapmış, Yalçın’la birlikte site çalışanı 3 kişiyi gözaltına almıştı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Odatv'nın yöneticisi Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin susma haklarını kullandıkları belirtildi.

Alınan bilgiye göre, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Odatv'nin yöneticisi Soner Yalçın ile Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt ve Barış Pehlivan'ın, poliste susma haklarını kullanarak, soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet savcısına ifade verecekleri öğrenildi.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinden ele geçirilen belge, doküman ile bilgisayar kayıtlarının da Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğünde incelenmesinin sürdürüldüğü ifade edildi.

Poliste 4 günlük gözetim süreleri bulunan zanlıların yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.



Habertürk