Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, şubat ayında Çukurova Üniversitesi öğrencisi 25 yaşındaki E.Ş. ile kız arkadaşı E.A.'nın sosyal paylaşım sitesi üzerinden evli çiftlere swinger fantezili fuhuş yaptırdığı ihbarını aldı. İhbar üzerine teknik takip başlatan polis, Adana'nın merkez Sarıçam İlçesi'nde lüks bir sitede villa kiralayıp, evli çiftlere swinger partileri organize ettiğini belirledi.

53 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
E.Ş ile sevgilisi E.A.'nın başlarda fantezi amacıyla sosyal paylaşım sitesinden seks yapmak isteyenleri bir araya getirdiği, daha sonra bu amaçla villa kiralayarak eşsiz partilere katılmak isteyen erkeklere 1000 lira karşılığında kadın ayarladığı da kaydedildi. Polis, Adana'nın yanı sıra Mersin, Kayseri, Osmaniye ve Şanlıurfa'da, 25 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda E.Ş. ile sevgilisi E.A. ile birlikte 53 kişi gözaltına alınırken 29 şüpheli adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan kadınlar, "Rezil olduk, insan içine çıkacak yüzümüz kalmadı. Çocuklarımız 4 günden beri perişan oldular" diye ifade verip gözyaşı döktü. E.Ş. ile E.A.'nın da aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklanırken, 14 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ADANA'DAN MÜŞTERİ KABUL ETMEDİLER
Olayla ilgili soruşturma yapan Cumhuriyet Savcısı, örgütün güvenlik ve gizlilik sebebiyle Adana içerisinden fuhuş müşterisi kabul etmediklerini vurgularken örgütün müşterilerini memnun etmek için hiçbir masraftan kaçınmadıklarını da kaydetti. Savcı, 15'i tutuklu 29 şüpheli hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'fuhuş', 'insan ticareti' ve ' müstehcenlik' suçlarından 3 ila 177 yıl arasında değişen toplam 933 yıl hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

'FANTEZİ İÇİN YAPTIK'
15'i tutuklu 29 sanık Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, duruşmanın kapalı yapılmasına karar vermesi üzerine sanık ve vekilleri dışındakiler duruşma salonundan çıkarıldı. Sanıkların savunmaları kamera kaydına alındı. Sanıkların çoğunluğu suçlamaları kabul etmezken, fantezi amaçlı 'swinger' ortamına katıldıklarını söyledi. Bazı kadın sanıklar ise swinger partisi için kıyafet ve benzeri masraflar için para aldıklarını belirtirken, bazı kadın sanıklar ise beraber oldukları erkeklerden para aldıklarını kaydetti. Sanıklardan E.A. sevgilisi E.Ş.'den şikayetçi olarak kendisine gelen müşterilere nasıl davranması yönünde baskı uyguladığını söyledi. E.A.'nın avukatı Ferhat Pamuk ise savunmasında E.Ş.'nin müvekkilinin ona karşı olan duygularını kullanarak onu bu işi yapmaya zorladığını ileri sürüp genç kadının tahliyesini talep etti.

12 SANIK TAHLİYE OLDU
Mahkeme heyeti, örgüt lideri olduğu öne sürülen üniversite öğrencisi E.Ş., ile H.L. ve M.B.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip E.Ş.'nin sevgilisi E.A.'nın da aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanığı tahliye ederek duruşmayı erteledi. (Salih ÜÇTEPE/ADANA/DHA)