Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘cinsel istismara teşebbüs’ suçuna ilişkin yapılan ilk duruşmaya mağdur G.A. ile avukatları katıldı. Feminist Kadın Çevresi ve LBGTT hareketi üyeleri de arkadaşları G.A.’ya destek vermek için duruşmaya katıldı.

Duruşmada verdiği ifadesinde G.A., sanığı uzun yıllardır tanıdığını ve sürekli gittiği kuaförü olduğunu belirterek aralarında ağabey-kardeş ilişkisi olduğunu söyledi. G.A. olay günü yaşananları şöyle anlattı:
"Ben saçımı boyatmaya gitmiştim. Kuaför saçlarımı yıkarken, kafama masaj yapmaya başladı. Sonrasında ise omuzlarıma masaj yapmak istedi ve bana ’Nasıl’ diye sordu. Ben o sırada tuvalete gittim. Tuvaletten çıktıktan sonra yeni bir kum kremi aldığını ve bu kremle masaj yapmanın çok iyi olduğunu söyledi. Ben kendisine masaj yapmasını istemediğimi söyledim. Ancak, ’Amma uzattın, ben senin ağabeyinim. Ben senden bir şey mi istedim’ dedi. Ağda odasındaki koltuğa uzandım. Kendisi ’Şimdi bir gelen olursa ayıp olur’ diyerek, dış kapıyı kapattı.

Tedirgin ve huzursuzdum. Bana masaj yapmaya devam etti. ’Etrafta kendimi koruyacak herhangi bir alet aradım. Masaj yapmasını istemediğini söyledim. Ben kalkmaya çalışırken ellerimden tuttu. Yüzüstü olduğumdan kalkmakta zorlandım. O sırada benim pantolonumu indirmeye çalıştı ve indirdi. Kendisini itekleyince yüzüstü yere düştüm. Daha sonra sanık bana ’Beni yanlış anladın, ben böyle bir şey yapmak istemedim. Senin ağabeyinim’ dedi. 10 yıllık kuaförümdür. Kendisinden kesinlikle böyle bir şey beklemezdim. Olay sebebiyle ruh sağlığım bozuldu. Mağdur oldum."

SUÇLU DEĞİLİM GÜÇLÜ GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYORUM

Duruşmada verdiği ifadede olayın ardından 4 aydır psikolojik destek gördüğünü söyleyen G.A’nın olayı anlatırken ki sergilediği tavır savcının dikkatini çekti. Savcı "Bu olayı anlatırken niye gülümsüyorsun?" diye sordu. Soru salonda şaşkınlığa neden oldu. Soruya G.A.’nın avukatı Eren Keskin tepki gösterdi. G.A. da "Bu soruyu bana uzman psikiyatrist de sordu, ancak ben suçlu değilim. Güçlü gözükmeye çalışıyorum" dedi. G.A ve tanık ablası E.A’nın dinlenmesinin ardından duruşma başka bir suçtan tutuklu olan sanık A.E.’nin zorla getirilmesine karar verilerek ertelendi.

Duruşmanın ardından G.A.’ya destek olmak için Bakırköy Adliyesi’ne gelen feminist grup basın açıklaması düzenledi. Adliye önünde grup adına açıklama yapan Nihal Albayrak " Arkadaşımıza tecavüz girişiminde bulunan şahsın bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz. Türkiye’de bir çok tecavüz davasının zaman aşımına uğradığını, verilen hapis cezalarının para cezasına çevrildiğini biliyoruz. Ağır ceza mahkemesinde görülen bu duruşmanın vereceği karar emsal niteliği taşımaktadır" dedi.(Vatan)