Tutukluluk sürelerini sınırlayan Ceza Muhakemesi Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle birlikte başlayan tahliyeler, dolandırıcıları da harekete geçirdi. Bir savcının adını kullanarak yakınları cezaevinde bulunan mağdurlara ulaşıp para karşılığında tahliye gerçekleştireceklerini iddia eden biri emekli başkomiser 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birinin 6 ayrı mahkeme tarafından arandığı ortaya çıktı.

Tutukluluk sürelerini sınırlayan Ceza Muhakemesi Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle, başta Hizbullah davasında yargılananlar olmak üzere birçok suçlunun cezaevinden tahliye edilmesinin gündeme gelmesi üzerine, dolandırıcılar harekete geçti. Polise başvuran mağdur bir vatandaş, kendisini bir cumhuriyet savcısının katibi olarak tanıtan bir kişinin, cezaevinde bulunan yakınının dosyasını incelediklerini, tahliye için bir miktar para gerektiğini söyleyerek banka hesap numarası verdiğini söyledi. Mağdur kişi istenen parayı yatırmasına rağmen tahliye gerçekleşmeyince Cumhuriyet savcısını aradığını ve dolandırıldığını anladığını belirtti.

Uyarı: Paraya gerek yok
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili başlattıkları soruşturmada verilen hesap numarasının izini sürerek kısa sürede zanlılara ulaştı. Emekli Başkomiser Fehmi S.(70) ile suç ortakları Burhan K.(42), Hamdi Y.(34) gözaltına alındı. Zanlıların cezaevinde yatan kişilerin yakınlarına telefonla ulaşarak, tahliye edebileceklerine ikna ettikleri ve bunun karşılığında 1000 ile 4 bin lira arasında değişen miktarlarda para istedikleri öğrenildi. Zanlılardan Burhan K.’nın 6 ayrı mahkeme tarafından dolandırıcılık suçlamasıyla arandığı da ortaya çıktı.

Poliste yapılan sorgularında zanlıların suçlamaları kabul etmedikleri, birbirlerini de dolandırıcılıkla suçladıkları öğrenildi. Yetkililer vatandaşları uyararak tahliye edilmesi gerekenlerle ilgili işlemlerin Adliyeler tarafından yürütüldüğünü herhangi bir para ödenmesine gerek olmadığını söylediler.



Radikal