Müslim SARIYAR / AHT

Bakırköy'de 34 TC 2818 plakalı otomobili ile karşıdan karşıya geçmek isteyen iki yayaya çarparak Hülya Eroğlu'nun(28) ölümüne, Ömer Altuntaş'ın (41) ise yaralanmasına neden olan tutuklu sanık Volkan Gündoğdu, 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakim karşısına çıktı.

"Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Volkan Gündoğdu'nun katıldığı duruşmada kazada yaşamını yitiren Hülya Eroğlu'nun annesi Emine ve babası Temel Eroğlu da hazır bulundu. Güvenlik kameralarının saniye saniye kaydettiği feci kazadan yaralı kurtulan Ömer Altuntaş duruşmaya gelmedi.

"Olay için üzgünüm"
Gündoğdu verdiği ifadesinde "34 TC 2818 plakalı otomobilimle Haznedar'dan Yayla istikametine seyrediyordum. Önümde bir minibüs vardı. İki şeritli yolun sol şeridindeydim. Yolda üç kişiyi gördüm. Direksiyonu sağa kırdım. Bu arada birbirlerini çekiştirmeye başladılar. Onlar da kendilerini sağa attı. Ben hemen kendimi sola attım. Onlar da kendilerini sola attılar. Frene bastım. Aynı zamanda el frenini de çektim. Ancak yağmur iselemişti. Araç kaydı ve talihsiz kaza oldu. Karşı tarafa rahmet diliyorum. Olay için üzgünüm" dedi.

Şikayetçi oldular
Kazada kızlarını kaybeden Emine ve Temel Eroğlu ise "Biz olayı görmedik. Ancak bizim evladımız ölmüştür. Çocuğumuz 4 gün komada kaldı. Karşı taraftan kimse arayıp sormadı. Kızım öldükten 1 ay sonra arayıp başsağlığı dilediler. Şikayetçiyiz cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu. Dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.