İstanbul Pendik'te , 2013 yılı ile 2014 yılları arasında meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle yaşandı:

O tarihte henüz öğrenci olan 15 yaşındaki S.M.’yi okul çıkışlarında takip etmeye başlayan evli 31 yaşındaki S.B., kısa sürede kızla arkadaşlık kurdu. Bir süre sonra S.M., doğum gününde buluştuğu S.B.’nin evine gitti ve iddiaya göre, ikram edilen içeceği içtikten sonra bayıldı. Kız uyandığında tecavüze uğradığını anladı. S.B.’nin kendisini zorla alıkoyması ve ‘Kardeşine, ailene zarar veririm” tehdidiyle karşı karşıya gelen kız, 16 yaş büyük S.B. ile buluşmaya devam etti.
Korktuğu için tecavüzlere boyun eğen küçük kızın bir süre sonra mide bulantısı başladı. Şikâyet sürünce, S.B. S.M’yi Kartal’da bir poliklinikte çalışan ebe N.Y.’ye götürdü.

‘GEL, BEBEĞİ ALDIRALIM’
Ebe, kıza 2.5 aylık hamile olduğunu söyleyip, “Yarın aç karnına gelin, çocuğu aldıralım” dedi. Ertesi gün de S.B. ile kız, yine Kartal’da özel bir poliklinikte çalışan Jinekolog Dr. İ.B.’ye gittiler. İddiaya göre doktor, ultrasona soktuğu kızı, “Hamile değilsin, merak etme. Rahminde kan birikintisi var onu alacağım” diye kandırarak kürtajla bebeği aldı. Bir süre sonra, S.B.’nin karısının durumu öğrenip kendisini aramasının ardından iyice korkuya kapılan kız, bir yıldan fazla süren tecavüzleri babasına anlattı ve aile karakola giderek şikâyetçi oldu.

Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığı, kızın 2013 Eylül ayından 2014 Aralık ayına kadar tehdit ve alıkoyma ile tecavüze uğradığını ileri sürdüğü iddianamesinde, sanığın, yaşı küçük kıza 50’nin üzerinde tecavüzde bulunduğunu belirtti. S.B.’nin, kızın isteği dışında bebeğini de aldırttığı belirtilen iddianamede, sanığın, 16.5 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.  İddianamede, reşit olmayan mağdur kız ve ailesinin rızası olmaksızın bebeği düşürtmekle suçlanan Dr. İ.B. (65) ile ona bu işlemde yardımcı olan ebe N.Y. (61) için de 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi.


Aziz ÖZEN / Hürriyet