Trabzon Dağcılık ve Tenis Kulübü'nün (TEDAK) 4 yöneticisi ve yürüyüş ekibinin yardımcı sorumlusu hakkında, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek' suçlarından 2 ile 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, olayda kusurlu görülen 4 TEDAK yöneticisi ve yürüyüş ekibinin yardımcı sorumlusu hakkında dava açıldığını belirtti. Başsavcı Bozkan şunları söyledi:
"TEDAK her hafta düzenlediği planlı doğa yürüyüşleri kapsamında, 19 Ocak 2009 tarih ve 4 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile Ural Ayar ve Erhan Terzi'nin idare ve gözetiminde, 25 Ocak 2009 tarihinde Zigana dağında yürüyüş programı düzenledi. Bu yürüyüş sırasında 7 kişinin yaralanması ve 10 kişinin ölümü ile sonuçlanan çığ olayı meydana geldi. Torul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı'na tevdi edildi. Yaptığımız soruşturma ve değerlendirme ile bilirkişi raporuna göre, TEDAK yönetimi olayın meydana geldiği 25 Ocak 2009 tarihinde Zigana Dağı'nda kayak ve kar yürüyüşü kararı alırken, arazinin jeolojik ve jeomorfolojik yapısını dikkate almaması nedeni ile kusurlu bulundu. TEDAK Yönetim Kurulu üyeleri F.B., E.B., S.Y., Ş.U. ve yürüyüş ekibi yardımcı sorumlusu Ural Ayar hakkında 'taksirle ölüme ve yaralamaya sebebiyet verme' suçlarından 2 ile 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı. Şüpheliler hakkındaki yargılama Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak."

10 KŞİ ÖLDÜ 7 KİŞİ YARALANDI
Olay Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda 25 Ocak 2009 günü meydana geldi. Yürüyüşe çıkan Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği üyesi 17 kişi çığ altında kaldı. Olayda Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsoğlu, Dursun İnan olay yerinde, Hüsniye Sarıbıyık da tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde yaşamını yitirdi. Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi ve Emel Şimşek ise olaydan yaralı olarak kurtuldu. (Radikal)