Torba Yasada memurlarla ilgili birçok düzenlemenin yürürlülük tarihinin kanunun yayınlandığı gün olması mağduriyet yarattı. Özellikle mali düzenlemelerin tarihinin 1 Ocak 2011 olması beklenirken düzenlemelerin yürürlülük tarihinin kanunun yayınlandığı gün olması nedeniyle toplu sözleşme primi, aile yardımı, damga vergisi, döner sermaye, aylık mahsuplaşma, vekil ebe ve hemşirelere, Kızılay'dan devredilen personele ve geçici işçi iken 4/B'ye geçenlere döner sermaye ödenmesinde memurlar ekonomik kayba uğradı.
Memurlar ile ilgili birçok düzenlemeyi içiren torba yasada memurların tarih mağduru olduğuna dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ANKA'ya yaptığı açıklamada "Kamuya yönetici transferinin önünü açan, kadrosu kaldırılan memurun sürgün edilebileceği ve geçici görevlendirmelerin 6 aya çıkarıldığı, kamuda kısmi zamanlı çalışma gibi olumsuzlukları getiren torba yasada memurlar için birkaç olumlu düzenleme vardı. O düzenlemelerde de memurlar tarih mağduru edildi. Söz konusu düzenlemelerin yürürlülük tarihlerinin 1 Ocak 2011 olmaması nedeniyle memurlar ekonomik kayba uğramışlardır" dedi.

-"MEMURA TARİH OYUNU"-

Tarih oyunuyla memurların mağdur edildiğini belirten Kahveci, "Sözleşmelilere damga vergisinin kaldırılması ve aile yardımı ödenmesi, toplu sözleşme primi, Aylık mahsuplaşma ve Vekil ebe ve hemşirelere, Kızılay'dan devredilen personele ve geçici işçi iken 4/B'ye geçenlere döner sermaye ödenmesi gibi hükümler çalışanlara mali olarak katkı sağlayan hükümlerdi. Fakat bu düzenlemelerin yürürlülük tarihinin 1 Ocak 2011 olacağı çalışanların mağdur edilmeyeceği ifade edilirken yayınlanan torba yasada hepsinin yürürlüğe girme tarihinin kanunu yayınlandığı gün olduğu görülmüştür" dedi.
Böyle bir düzenleme ile çalışanların mağdur edildiğini savunan Kahveci, "İlk 3 aylık toplu sözleşme priminden, damga vergisine aile yardımından döner sermaye almaya hak kazanan memurlarımız mağdur edilmişlerdir. Böyle bir düzenleme ile memurlarımıza tarih oyunu yapılmış, hükümet yine memuru ekonomik kayba uğratmıştır" diye konuştu. Kahveci yaşanan tarih mağduriyetinin çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.(ANKA)
(BRŞ/ÖMR)