Göktürk-2 uydusunun Çin'den fırlatılması nedeniyle, ODTÜ Yerleşkesindeki TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı program sırasında çıkan olaylar üzerine başlatılan soruşturma sonucunda 11 kişi hakkında, "terör örgütüne üye olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek suretiyle örgüte üye olmak" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Bedirhan Şen, Mustafa Bozkurt, Mert Atmaca, Can Kaya, Pınar Ünal, Tayfun Yıldırım ile tarafların avukatları ve olaydan zarar gören bazı şikayetçiler katıldı.

Duruşmaya katılan sanıklar ifadelerinde, herhangi bir terör örgütüne üye olmadıklarını, kamu mallarına zarar vermediklerini belirterek, haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK avukatları da kurum olarak olaylardan zarar gördüklerini belirterek, davaya müdahil olma talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı Hüseyin Karamanoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK ve ODTÜ Rektörlüğünün katılma talebini kabul ederek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianamede sanıkların, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek suretiyle örgüte üye olmak, görevli memuru kasten yaralama, kamu malına zarar verme, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve kamu görevlisine karşı görevini yaptırmamak için direnmek" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.