İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Bornova İlçesi’nde iki ay önce bir büfe önündeki kolinin içinde yaşayan ‘Yamuk’ adlı kediyi tekmeleyerek öldürdüğü iddia edilen Ege Üniversitesi öğrencisi Ufuk Günaydın hakkında “mala zarar verme’’ suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

TEKMELEYEREK ÖLDÜRDÜ
İzmir Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın iddianamesinde, Ufuk Günaydın’ın, şikâyetçi Ahmet Hüsnü Arda Baran’ın sahibi olduğu “Yamuk’’ adlı kedisini tekmelemek ve başını ezmek suretiyle öldürdüğü ileri sürüldü.

Soruşturma aşamasında savcılığa ifade veren Ufuk Günaydın, olaydan iki gün önce köpeğiyle birlikte kedinin bulunduğu sokakta dolaştıklarını, bu sırada kedinin köpeğini tırmalayarak yaraladığını belirtti.

Olay günü, aşırı alkollü bir şekilde arkadaşı A.G. ve köpeğiyle kedinin bulunduğu yerden geçtiklerini anlatan Ufuk Günaydın, ifadesinde şunları söyledi: “O sırada bir kedi hırlaması duyduk. Köpeğimi tırmaladığı gece de aynı sesi çıkarmıştı. Arkadaşım kutunun içinde olduğunu söyledi. Kutunun üç tarafı kapalıydı. Arkadaşıma kutuyu çevirmesini söyledim. Maksadım, kediyi dışarı çıkarıp cezalandırmaktı. Ama arkadaşım kutuyu kaldırırken ürktü, kutuyu tekmeledi. Ben de tekme atarken yere düştüm. Bu duruma iyice öfkelendim. İki kere tekme attım.”

KEDİNİN SAHİBİ OLMASA HAPİS İSTENMEYECEKTİ
Hayvan Hakları Federasyonu Ege Bölge Temsilcisi Funda Ersoy, savcının hazırladığı iddianame ile hayvanların da birer canlı olduğunun ispatlandığını söyledi.

Hayvanlara yapılan suçların Kabahatler Kanunu’na göre sadece para cezası ile cezalandırıldığını söyleyen Ersoy, “Türkiye’de hayvana yapılan eziyet için istenen ilk hapis cezası. Bu ceza, hayvanın sahipli olmasından da kaynaklanıyor. Eğer sokak hayvanı olsaydı, 650 lira ödeyip gidecekti. Türkiye’de şimdiye kadar istenmemiş örnek bir ceza” dedi.







Habertürk