Keçiborlu yakınlarında düşen Atlasjet uçağıyla ilgili davanın Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 16'ncı duruşmasına, bilirkişi raporunda "tali kusurlu" olarak gösterilen ve tutuksuz yargılanan Atlasjet Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner, Atlasjet Uçuş İşletmelerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şerif Erbilgin, Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ'nin eski ortaklarından Yavuz Çizmeci ile kazada hayatını kaybeden yolcuların yakınları ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, daha önce Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde görevli öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve pilotların "asli kusurlu" olarak belirtildiği bilirkişi raporuna her iki tarafın da yaptığı itiraz üzerine, yeni bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar verdi.

Bilirkişi ekibinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Hasan İşgüzar, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği'nden Kutsal Önder ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 3 öğretim üyesinin bulunması kararlaştırıldı. 

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılan sanık ve müşteki avukatlarının gündeme getirdiği bilirkişinin kazanın simülatörde canlandırılmış şeklini hazırlaması, böylece uçağın güzergahının gösterilmesi ve düşüşle ilgili görüntüleri raporla birlikte mahkemeye sunmasını talep etti. 

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi, bilirkişilere sorulacak soru ve incelemekonusundaki taleplerle ilgili müdafiler ve vekilleriyle sanıklara soru hakkı tanıdı. Bunun için 20 gün süre veren mahkeme heyeti, gönderilecek dilekçeleri bilirkişi heyetine verecek.

Mahkeme heyeti, daha sonra eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

İstanbul'dan Isparta'ya gelen Atlasjet Havacılık AŞ yolcularını taşıyan Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ şirketine ait yolcu uçağı 30 Kasım 2007'de, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi ölmüştü. 

Davanın Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde 21 Mart'ta görülen 15'inci duruşmasında uçak kazasıyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, pilotlar Serhat Özdemir ve Tahir Aksoy, "asli kusurlu" olarak tespit edilmişti. 

Kazada ölen yolcuların yakınlarının Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ'nin eski ortaklarından Yavuz Çizmeci hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine, Çizmeci hakkında da dava açılmıştı. 



AA