Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen Abdullah Uçmak’ın da aralarında olduğu zanlılar, savcılar Ali Haydar ve Mehmet Ergül tarafından sorgulandı. Adliyeye saat 11.30’da getirilen şüphelilerle ilgili karar 17.30’da açıklandı. Sorguların ardından Abdullah Uçmak “Suç örgütü kurmak ve yönetmek ile kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından 1’i kadın 4 kişi de “Suç örgütüne üye olmak ve kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 1’i 18 yaşından küçük 2 şüpheli ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen aralarında Abdullah Uçmak, tetiği çektiği iddia edilen Ersin Altun, Nazife Erdemir, Murat Alagöz ile Sezgin Köklüce İstanbul nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkeme sorgusunun ardından Abdulah Uçmak, Ersin Altun, Nazife Erdemir ile Murat Alagöz tutuklandı. Şüpheli Sezgin Köklüceli ise ‘yurtdışı yasağı konularak’ mahkemeden serbest bırakıldı

Emniyette ve savcılık sorgusunda ‘susma hakkını kullanan’ Ersin Altun’un mahkemede iki cümlelik savunma yaptığı öğrenildi. Tatlıses’e yönelik saldırıda tetiği çektiği iddia edilen Altun’un, "Benim saldırı ile alakam yok. Ben olayın olduğu zaman Balıkesir’e gitmek için otobüsteydim" diye ifade verdiği öğrenildi. (AA)