Mayıs ayında Antalya'da Bahçelievler Mahallesi 145 Sokak'ta, eski arkadaşı olduğu öne sürülen bir kadının evinin önünde ruhsatsız tabancayla havaya ateş ettiği gerekçesiyle gözaltına alınırken devlet büyüklerine hakaret ederek, görevli polis memurlarına mukavemet gösterdiği iddiasıyla hakkında dava açılan Ulusoy'un yargılanmasına Antalya 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. ''Devlet büyüklerine hakaret, mütecaviz sarhoşluk, meskun mahalde silah kullanmak, ruhsatsız silah bulundurmak, görevli memura mukavemet'' suçlamalarıyla tutuklanan ve Ağustos ayında tahliye edilen sanık Ömer Ulusoy ile arkadaşı tutuksuz sanık Atilla Savaş, bugün yapılan dördüncü duruşmaya katılmadı.
    
Mahkeme hakimi, duruşmaya katılmayan Ömer Ulusoy'un, ''kaçma şüphesi'' nedeniyle yeniden tutuklanmasına karar verdi. Ulusoy, tutuklama kararı gereği hakkında çıkarılan yakalama kararı ile aranacak.
    
Ömer Ulusoy, Akdeniz Üniversitesinde yerleşkesinde iki yıl önce yaşanan olaylarda, öğrenci gruplarının üzerine ateş açtığı gerekçesiyle bir süre cezaevinde kaldıktan sonra temyiz süreci nedeniyle tahliye edilmişti. Tahliye sürecinde Muğla ve Antalya'da başka olaylara da karışan Ulusoy, eski kız arkadaşının evinin önünde ruhsatsız tabancayla ateş açtığı ve ve gözaltına alındığı sırada devlet büyüklerine hakaret ettiği gerekçesiyle Mayıs ayında yeniden tutuklanmış, bu suçlamalarla açılan davanın Ağustos ayındaki üçüncü duruşmasında tahliye edilmişti.





AA