İZMİR - Karacasu'ya bağlı Karacaören köyü yol ayrımında, tarlaya giden köylüler tarafından dün yol kenarında cesedi bulunan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü 1. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Gamze Gürgen'in katil zanlısının, polis ekiplerinin yol üzerindeki iş yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemesinin ardından Aydın'ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça beldesinde oturan 27 yaşındaki Kenan A. olduğu tespit edildi.

Olayın ardından Buca'daki ablasının yanına kaçan Kenan A, tüm yakınlarına ulaşılması üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim oldu. Gözaltına alınan Kenan A, buradan Karacasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.

Bir kargo şirketinde çalışan Kenan A'nın, şirket aracıyla Aydın-Denizli karayolu Karacasu yol ayrımında, okulunun bulunduğu ilçeye dönmek için araç bekleyen Gamze Gürgen'i, gideceği yere kadar bırakmayı teklif ettiği, bu teklifi kabul eden genç kızın da araca bindiği belirtildi.

Kenan A'nın, ifadesinde, genç kızla birlikte olmak için aracını Karacaören köyü yakınlarındaki ormanlık alana çektiğini, Gamze Gürgen'in bu teklifi kabul etmeyip kaçmaya çalıştığını ve çevrede bulduğu bira şişesiyle kendini korumaya çalışması üzerine önce taşla kafasına vurarak bayılttığını sonra ise başını taşla ezerek öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

İzmir'de emniyet güçlerine teslim olan katil zanlısı Kenan A, Aydın'ın Karacasu ilçesine getirildi.

Karacasu İlçe Emniyet Amirliği ve Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından geniş güvenlik önlemleri altında Karacasu Adliyesi’ne getirilen Kenan A'nın adliyeye girişi sırasında, Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan yaklaşık 500 kişilik bir grup, polis barikatını aşarak katil zanlısına saldırmaya çalıştı. Bunun üzerine, polis ekipleri havaya ateş açarak kalabalığı dağıttı.

Katil zanlısı Kenan A, Karacasu Adliyesi’ndeki savcılık sorgusunun ardından tutuklanarak Nazilli E Tipi Cezaevine gönderildi.

Dava, bir üst mahkeme olan Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.


AA