İşadamları Ahmet K., Erol G., Rıza G., Çeşme Sheraton Oteli'nin ortaklarından Adil D. ile yasa dışı dinleme kayıtlarını elde ettiği öne sürülen çete lideri Mehmet Y.'nin de aralarında bulunduğu 35 sanığın 1 yıl ile 113 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya 17 sanık katıldı.

İddianamenin bir numaralı sanığı olan ve çete lideri olduğu gerekçesiyle 113 yıla kadar hapsi istenen Mehmet Y., suç örgütünün GSM hatlarına yönelik görüşme dökümlerinden elde ettiği bilgileri para karşılığında üçüncü şahıslara ulaştırdığı, hukuka aykırı olarak takip işlemi yaparak özel hayatın gizliliğini ihlal suçu işlediği iddialarına cevap verdi. Mehmet Y., "Bana kumpas kuruldu. Çete ile alakam yok." dedi. Sanıklardan Erol G.'nin boşanmak istediği eşi Melike Tuba Ş.'nin iletişim bilgilerinin kendisinden bir dostu vasıtasıyla istendiğini anlatan Y., Tahir K. ve Ahmet A.'nın iletişim bilgilerini de tespit ettiğini kabul etti. Ayrıca Mehmet Y., işadamları Ahmet K., Çeşme Sheraton Oteli'nin ortaklarından Adil D. ve Ömer Y.'den toplam 25 bin lira aldığını belirterek, "Bu parayı ev alması gereken bir arkadaşıma verdim." dedi. Davanın tutuksuz sanıklarından Erol G.'ye "boşanma aşamasında eline koz geçirmek için eşini takip ettirdiği" yönündeki iddia hakkında diyecekleri soruldu. Erol G., "O tarihte bir karmaşa içindeydim. Eşimin başkasıyla ilişkisi vardı ve sadakatsizliğini nasıl ortaya çıkaracağımı bilmiyordum. Antalya'da bir aile dostumuzla bu konuyu konuştum. Sadakatsizliği belgelemem gerekiyordu. Hüseyin Çağlar bana yardımcı oldu. Görüntüleri boşanma davası dosyama CD olarak sundum." dedi.

Ağustos 2010'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 100 sayfalık iddianamede eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen hakkında takipsizlik kararı verildiği açıklandı. İddianamede, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü eski yöneticilerinden işadamı Tahir Kıran'ın da bulunduğu 16 müştekinin ismi yer alıyor. BÜŞRA ERDAL İSTANBUL
 





Zaman